Το 2015 είναι έτος στο οποίο η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αποφάσισε να επενδύσει στην ανάπτυξη μιας γενικότερης παιδείας οδικής συμπεριφοράς στο άμεσο περιβάλλον που δραστηριοποιείται (τοπικές κοινωνίες).

Για το σκοπό αυτό ξεκινά μια δίμηνη καμπάνια με τίτλο «Προωθούμε σωστή οδική συμπεριφορά, επενδύουμε στην Οδική Ασφάλεια» με μια σειρά δράσεων που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες στα θέματα της Οδικής Ασφάλειας.

Οι δράσεις που προγραμματίζονται περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Την ευαισθητοποίηση στην Οδική Ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς της Α-βάθμιας και Β-βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λάρισας από 16-20 Φεβρουαρίου 2015.  Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το ΕΚΑΒ Ν. Λάρισας, αλλά και τους οικείους φορείς της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης θα διεξαχθούν από τους εκπαιδευτές του Ινστιτούτου ενημερωτικές και βιωματικές «εκπαιδευτικές» συναντήσεις σε καθημερινή βάση.

Ανοιχτές Ημερίδες με θέμα «Οδηγώ στον αυτοκινητόδρομο», σε Βόλο, Λάρισα και Κατερίνη σε συνεργασία με τα οικεία τμήματα της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.

Την διανομή σχετικών ενημερωτικών εντύπων από τους Σταθμούς Διοδίων που διαχειρίζεται η Εταιρία.

Η βελτίωση του αισθήματος της Οδικής Ασφάλειας περιλαμβάνεται στο κοινωνικό αντικείμενο εργασιών της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, αντικείμενο το οποίο υπηρετεί πιστά από την έναρξη της διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου. 

Με βασικό στόχο την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ευαισθητοποιεί τις τοπικές κοινωνίες ώστε να γίνει κατανοητό ότι η Οδική Ασφάλεια αφορά όλους μας.