Mε ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών επισημαίνονται τα εξής: 

Πολύμορφη θα είναι η δράση που θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα από τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στα πλαίσια της Πανελλαδικής καμπάνιας: «Πρωταγωνιστές εμείς για τις σπουδές και τα όνειρά μας».

Με τις τελευταίες εξελίξεις και τη σκυτάλη της κυβέρνησης να περνάει στη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, ότι παρά τις παχυλές υποσχέσεις προεκλογικά και το «μήνα του μέλιτος» μετεκλογικά, η νέα κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια ρώτα την αντιλαϊκή πολιτική. Τα μνημόνια είναι εδώ, τα περίφημα «e-mail» απλά άλλαξαν αποστολέα και εμφανίζονται με «αριστερό» περίβλημα και μάλιστα με τον ίδιο παραλήπτη, είτε τον πούμε «τρόικα» είτε «3 θεσμούς» κτλ…

Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, την αγωνιστική δράση μας το επόμενο διάστημα, κόντρα στις πολιτικές που μας εξασφαλίζουν μόνο βάσανα για να σπουδάσουμε, βάσανα για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!!!

Η περιβόητη διαπραγμάτευση δεν έχει καμία σχέση με τα δικά μας συμφέροντα σαν σπουδαστές και αυριανοί εργαζόμενοι, που θέλουν να θεωρείται από τη νεολαία ρεαλιστικό, να «ακροβατεί» μεταξύ ανεργίας και κακοπληρωμένης και πολλές φορές ανασφάλιστης εργασίας. Που καλούμαστε να πιστέψουμε ότι πρέπει να πληρώσουμε ένα χρέος, το οποίο ούτε δημιουργήσαμε, ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε να πληρώσουμε! Ούτε θέλουμε και τις «δόσεις» τους, από τις οποίες ούτε cent για μας δεν περίσσεψε.

Η αλήθεια είναι ότι, τα εκατομμύρια και τα δις που από μας και τις οικογένειες μας πάρθηκαν, απλόχερα δόθηκαν και δίνονται στις τράπεζες και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Η αλήθεια είναι ότι οι φοροαπαλλαγές δίνονται σ αυτούς. Την ίδια στιγμή που πολλοί από μας ψάχνουμε να βρούμε 60 λεπτά για να πάμε στο μάθημα μας, που περάσαμε και το φετινό χειμώνα χωρίς θέρμανση γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε! 

Η αλήθεια είναι ότι, οι ελάχιστοι από μας που καταφέραμε να πάρουμε δωμάτιο στις εστίες του ΤΕΙ, ζούμε κάτω από ένα ασφυκτικό εσωτερικό κανονισμό του ΤΕΙ. Που διωκόμαστε κιόλας, γιατί δε θέλουμε και δε μπορούμε να πληρώσουμε το «χαράτσι» που προβλέπεται για να μείνει κανείς στις εστίες. Που θέλουν να μας περάσουν τη λογική, ότι πρέπει να νιώθουμε και «τυχεροί» που μένουμε εκεί και να μη διεκδικούμε μια αξιοπρεπή φοίτηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να σημάνει τώρα ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Να δυναμώσει η πάλη σε όλες τις σχολές του ΤΕΙ!

Η πάλη για την αλλαγή συσχετισμού μέσα στα όργανα του φοιτητικού κινήματος!

Να καταδικαστούν οι εκφραστές της προηγούμενης αλλά και αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στο ΤΕΙ, που από κοινού θέλουν σμπαραλιασμένο το φοιτητικό κίνημα, ή θέλουν ένα κίνημα τέτοιο, υποταγμένο στις ορέξεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι σημερινοί αλλά και οι προηγούμενοι «υπάλληλοι της κυβέρνησης» μέσα στο ΤΕΙ, η ΔΑΠ – ΠΑΣΠ αλλά και η  ΑΡΕΝ με την ουρά της, την παράταξη της ΕΑΑΚ. 

Κομπάρσοι των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει και ούτε θα γίνουμε!

Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε η γενιά που θα ζήσουμε χειρότερα από τους γονείς μας!

Οι σχολές μας βρίσκονται στο «χείλος του γκρεμού», η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων χτυπάει κόκκινο. Ήδη την τελευταία 5ετία μειώθηκε κατά 70% ο κρατικός προϋπολογισμός για την Παιδεία. Κουρεύτηκε το μεγαλύτερο μέρος από τα αποθεματικά των ιδρυμάτων, με το PSI, ποσό που για τα ΤΕΙ αγγίζει τα 100 εκ ευρώ.

Και αν τα παραπάνω ήρθαν με το πρόσχημα των μνημονιακών μέτρων, τότε οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. που υλοποιούνταν και στην παιδεία τα προηγούμενα χρόνια τι ήταν; Η εφαρμογή των Συνθηκών της «PISA», της «Μπολόνια», τα νομοσχέδια των τελευταίων χρόνων, με την εφαρμογή του Νόμου- πλαισίου για την Ανώτατη εκπαίδευση, το «Σχέδιο Αθηνά», το «Σχέδιο Αθηνά 2» που είναι στα σκαριά από την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλα τα παραπάνω έχουν κοινό στόχο, την ενίσχυση της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα στα ιδρύματα. O νέος ακαδημαϊκός χάρτης διαμορφώνεται με στόχο να δημιουργήσει ιδρύματα – φιλέτα για τις επιχειρήσεις, ώστε να επενδύσουν αποσκοπώντας στο μέγιστο κέρδος. Ετοιμάζουν κολέγια, ετοιμοπαράδοτα που με τη συνεχή υποβάθμιση τους θα τα ξεπουλήσουν «κοψοχρονιά», έχει ανοίξει ο δρόμος για δίδακτρα, τέλος η Δημόσια Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ E-MAIL!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/3 ΣΤΙΣ 12:00, ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΕΙ