Η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής στο νερό προφανώς μετά από συνεδρίαση της ΔΕΥΑΕΛ και εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο εξ’ όσων γνωρίζουμε δεν συνήλθε ακόμη για να τοποθετηθεί επί του θέματος, τονίζει με δήλωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος.

Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

"Ο κος Ευαγγέλου είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα μειώσει τη τιμή του νερού κατά 50%. Αντί αυτού προχώρησε σε μείωση του ειδικού τέλους του Ν. 1089/80 κατά 70% που στην πράξη σημαίνει ότι η τελική μείωση δεν ξεπερνά το 30%. 

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η Δημοτική Αρχή δεν είχε το θάρρος να εφαρμόσει ενιαίο τιμολόγιο για όλους τους πρώην Δήμους και καλείται να σηκώσει όλο το βάρος και πάλι ο πρώην Δήμος Ελασσόνας, παρότι μετά την ολοκλήρωση του έργου της μεταφοράς του νερού από τις πηγές Κεφαλοβρύσου μειώνεται το κόστος λειτουργίας της ΔΕΥΑΕΛ.

Καλείται έτσι, όμως, ο πρώην Δήμος Ελασσόνας:

1) να πληρώνει περισσότερα από τους καταναλωτές των άλλων πρώην Δήμων και Κοινοτήτων

2) να πληρώνει σε τέσσερις 3μηνιαίες δόσεις αντί τριών 4μηνιαίων δόσεων που πληρώνουν οι υπόλοιποι συνδημότες μας και 

3) η χρέωση της τιμής του νερού είναι για τον πρώην Δήμο Ελασσόνας 0,41€/m3   για τα πρώτα 25 m3 , ενώ για τους άλλους πρώην Δήμους είναι 0,3225€/m3.

Πρέπει επίσης να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι με το νέο τιμολόγιο η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ. δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, καθώς ένα μέρος του κόστους ενέργειας, το οποίο είναι τεράστιο, το καλύπτει μέχρι σήμερα ο Δήμος και ένα μέρος από τις εκτελέσεις έργων τις αναλάμβανε ο Δήμος Ελασσόνας.

Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να εφαρμόσει πρωτίστως ένα ενιαίο τιμολόγιο για την ίση μεταχείριση και χωρίς διακρίσεις των συνδημοτών μας".