Την Πέμπτη 19-02, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση με τους εργαζόμενους των ΣΜ Λάρισα, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας.

Σε ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Το Σωματείο παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, όσον αφορά τις αιτήσεις πτώχευσης προμηθευτών προς την επιχείρηση, δεδομένου ότι θα πρέπει στην παρούσα φάση όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα αν έχουν προχωρήσει σε αγωγή για τα δεδουλευμένα ή σε επίσχεση εργασίας, να καταγράψουν τα οφειλόμενα, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να κοινοποιήσουν στον σύνδικο που θα οριστεί από το δικαστήριο τις απαιτήσεις τους, αφού βέβαια πάρουν τις απολύσεις τους.

Το Σωματείο, έκανε για άλλη μία φορά γνωστό στους εργαζόμενους, ότι δεν συμβουλεύει κανέναν τους να προχωρήσει σε αίτηση πτώχευσης της εταιρείας, από την στιγμή που σε τέτοιου είδους διαδικασία έχουν προχωρήσει προμηθευτές. Άλλωστε, και τώρα να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε ένα τέτοιο μέτρο, η εκδίκαση του αιτήματός τους θα καθυστερήσει πολύ. Επίσης δεν παίζει ρόλο αν θα έχουν κάνει αίτηση οι εργαζόμενοι, σε σχέση με το αν θα προηγηθούν στην εξόφλησή τους. Δεν ευσταθεί το επιχείρημα ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν πρώτοι χρήματα από κάποιους άλλους. Όλοι όσοι κοινοποιήσουν στον σύνδικο τις απαιτήσεις τους θα πληρωθούν το ποσό που τους αναλογεί, το ίδιο χρονικό διάστημα. 

Απάντηση δόθηκε σε όσους με σκοπιμότητα διαδίδουν για το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, ότι δεν συμβουλεύουν τους εργαζόμενους να κάνουν αίτηση πτώχευσης, επειδή κάνουν «πλάτες» στην επιχείρηση. Το Σωματείο και  το ΕΚΝΛ, δεν έχουν κάνει ποτέ «πλάτες» στην εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι ξέρουν, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους με ποιανού το συμφέρον είναι, ότι υπερασπίζονται πάντα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ανέργων, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. 

Όσον αφορά το σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα, έγινε συζήτηση, ότι δεν πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια διεκδίκησης του έκτακτου επιδόματος των 1000 ευρώ, για το οποίο είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση, δια μέσου του κ.Κεγκέρογλου, δέσμευση που δεν υλοποιήθηκε. Χωρίς να καλλιεργούνται βέβαια και οι αυταπάτες ότι με τη νέα κυβέρνηση θα δοθεί σίγουρα αυτή  η έκτακτη βοήθεια που διεκδικούν, 

Για το λόγο αυτό, ανανεώθηκε το ραντεβού την επόμενη Τρίτη 25/02 και ώρα 11 το πρωί, στον ΟΑΕΔ με παράσταση διαμαρτυρίας για να δοθεί επιτέλους το έκτακτο βοήθημα. Επίσης, επιδιώκεται νέα συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, ώστε να υπάρξει πίεση προς τη νέα κυβέρνηση στην κατεύθυνση υλοποίησης του αιτήματος των εργαζομένων.

Τέλος, θα πρέπει να δοθεί μία απάντηση από τη δημοτική αρχή γιατί, ενώ πραγματοποιήθηκε σειρά πρωτοβουλιών όλο το προηγούμενο διάστημα από το Σωματείο και τους εργαζόμενους (παρέμβαση στη ΔΕΗ, στη ΔΕΥΑΛ, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την μείωση ή απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης) προκειμένου, να παρθούν μέτρα ανακούφισης των συγκεκριμένων εργαζομένων, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Η απάντηση που δόθηκε τότε ήταν ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει η δημοτική αρχή να δει πιο συγκεκριμένα σε επόμενα δημοτικά συμβούλια, ξεχωριστά από τα άλλα. Λες και  οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, είναι διαφορετικοί και δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και άνεργους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες κτλ. που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Τα προβλήματα των συγκεκριμένων απλήρωτων οξύνονται όλο και περισσότερο όσο περνάνε οι μήνες που παραμένουν απλήρωτοι (πάνω από 20 μήνες), άνεργοι αλλά όχι απωλημένοι".