Στο Μονομελές Εφετείο Λάρισας εκδικάζεται αύριο η έφεση που κατατέθηκε έπειτα από την πρωτοφανή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας το 2014, να αποδεχτεί την απόλυση συνδικαλίστριας, μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας, από την εργοδοσία της «Goody’s».

Η εργαζόμενη απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, δηλαδή αρνήθηκε τη μείωση του μισθού της και προσπάθησε να οργανώσει την αντίσταση των συναδέλφων της. 

Την ανάκληση της απόλυσης απαιτεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας και σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Το δίκιο και το προοδευτικό σήμερα για τους εργαζόμενους και το λαό δεν είναι ό,τι προστάζει το κεφάλαιο για τη διασφάλιση των κερδών του. Δίκαιο και προοδευτικό σήμερα είναι η δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς.

Το δίκιο σήμερα είναι να ανατραπεί το αίσχος των μισθών πείνας των 300, 400 και 500 ευρώ, η κακοπληρωμένη δουλειά των 5μηνων προγραμμάτων απασχόλησης, η ανεργία, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, οι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, οι συντάξεις πείνας και η κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων.

Καθήκον των εργαζομένων και όλου του λαού είναι η αντίσταση και ο αγώνας για να μην επιτραπεί το τσάκισμα των ΣΣΕ και η διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας, της Παιδείας, για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Οργανωνόμαστε στο συνδικάτο μας

Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ένταση του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας, στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Με οργάνωση της πάλης μας σε κάθε χώρο δουλειάς, να μην επιτρέπουμε την υλοποίηση αντιδραστικών νόμων και σχεδιασμών. Να διεκδικούμε οργανωμένα, μαζικά τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζουν. Που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κατακτήσεις της κοινωνίας και τις δικές μας ανάγκες».

902