Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που αντικρίζουν - εδώ και χρόνια - οι πολίτες της Λάρισας όταν βαδίζουν στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσον αφορά στους κάδους των σκουπιδιών. 

Οι σακούλες που προέρχονται κυρίως από τα καταστήματα παραμένουν εκεί για ώρες, καθώς το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου περνά το βράδυ, με συνέπεια το θέαμα - και η οσμή κυρίως το καλοκαίρι - να προκαλεί απογοήτευση. 

Τσιαπλές: "Εικόνες για τον φάκελο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας"

Πιο αιχμηρός για το φαινόμενο αυτό ο Γιώργος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας. "Εικόνες από το κέντρο της Λάρισας τώρα. Να τις βάλουμε στο φάκελο της πολιτιστικής πρωτεύουσας", αναφέρει στο σχόλιό του, αναρτώντας τις παρακάτω φωτογραφίες από κάδο στο κέντρο το μεσημέρι της Δευτέρας. Η λύση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι τα σκουπιδιάρικα να περνούν από την αγορά της πόλης στις 4 το απόγευμα, προκειμένου να αποφεύγονται οι εικόνες αυτές. 

Δήμος: "Μεμονωμένο περιστατικό"

Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο ο Δήμος Λαρισαίων σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα. 

"Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που δεν απηχεί τη γενικότερη κατάσταση στο Κέντρο της Λάρισας. Στις 3 το μεσημέρι έγινε κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων από το σημείο και στη συνέχεια συμπολίτης ή συμπολίτες έβγαλαν μεγάλο όγκο σκουπιδιών στον κάδο με αποτέλεσμα να υπάρχει η συγκεκριμένη εικόνα στις 5 όταν και τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες", υπογραμμίζει ο Δήμος. 

Δείτε τις εικόνες: