Η υπογραφή της σύμβασης ώστε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας να αποκτήσει νέο στεφανιογράφο μέχρι το τέλος του 2015,  ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε.

«Όλοι βάλαμε ένα λιθαράκι ώστε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να αποκτήσει το νέο στεφανιογράφο.»δήλωσε ο διοικητής των διασυνδεδεμένων Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Καραμπάτσας ενώ συνεχίζοντας τόνισε πως «Η σύμβαση που υπογράφεται σήμερα είναι μια ανάσα για τους ασθενείς, αλλά δίνει την δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, να κάνουμε ένα βήμα στην επεμβατική στεφανιογραφία και τις αγγειοπλαστικές»

Από την μεριά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα και μια ημέρα χαράς γιατί αναβαθμίζεται η ποιότητα του περιεχομένου της δημόσιας υγείας, ενώ πρόσθεσε πως «το συγκεκριμένο έργο κινδύνευε, ενώ η έκβασή του ήταν αβέβαιη. Εμείς ενώσαμε τις δυνάμεις στην πράξη». 

Και σε αυτή τη περίοδο που τελειώνει το ΕΣΠΑ εμείς πρέπει να συνεχίζουμε να βρίσκουμε νόμιμες έξυπνες λύσεις για να κερδίσουμε τα μηχανήματα που έχουν ανάγκη τα Νοσοκομεία.»

Ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ Φίλιππος Τρυποσκιάδης είπε πως «ο παλιός στεφανιογράφος παρέδωσε το πνεύμα του, καθώς λειτούργησε για 15 χρόνια έχοντας υλοποιήσει 17.000 πράξεις – 13.000 στεφανιογραφίες και 4.000 αγγειοπλαστικές».

Στη συνέχεια ο κ. Τρυποσκιάδης επισήμανε πως  «με το νέο στεφανιογράφο θα υπάρχει  24ωρη λειτουργία του, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα περιστατικά με σοβαρά εμφράγματα». 

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γιάννης Στεφανίδης, είπε πως «είχαμε χάσει τις ελπίδες μας σε περίοδο κρίσης ότι θα υλοποιούνταν , αλλά επιτέθηκε το ακατόρθωτο, ώστε η δουλειά μας να γίνεται σωστά»

Από την μεριά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε πως το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα. 

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο νέος στεφανιογράφος θα έχει διάρκεια ζωής 15 χρόνια όπως ο προηγούμενος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως «το μηχάνημα θα παραμένει για αρκετά χρόνια», σημειώνοντας πως ο χρόνος ζωής του θα εξαρτηθεί από την χρήση.