Η παράνομη λειτουργία του παζαριού της Λάρισας πέραν των προβλεπομένων από το νόμο και την κανονιστική του Δήμου Λαρισαίων ορίων (7 ημέρες) καταδεικνύει περίτρανα, ότι τίποτα απολύτως δεν άλλαξε σε σχέση με ότι μέχρι πέρυσι γνωρίζαμε. Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και ανακοινώσεις του Δήμου Λαρισαίων για λήξη στις 30 Σεπτεμβρίου το παζάρι λειτουργεί κανονικότατα και την 1η Οκτωβρίου. 

Η αδυναμία του Δήμου για εφαρμογή του νόμου αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από εμφανής. Όπως επίσης εμφανές κατέστη και ότι κάποιοι λειτουργούν πέρα από το νόμο, χωρίς να υφίστανται ουδεμία συνέπεια. Η ευθύνη για τη μη εφαρμογή των προβλεπομένων βαρύνει αποκλειστικά και μόνο το Δήμο Λαρισαίων, που έπρεπε εγκαίρως να μεριμνήσει για την ομαλή λήξη της εμποροπανήγυρης και να μην αφήσει καν υπόνοια  για παράταση. Αλλά ακόμα κι αν δεν έγινε εγκαίρως κάτι τέτοιο, όφειλε εφόσον υπήρξαν ανακοινώσεις για παράταση, να φροντίσει γι’ αυτό με τη συνεργασία τόσο της δημοτικής αστυνομίας όσο και της ΕΛ.ΑΣ. Και οφείλει ακόμα να το κάνει. Το παζάρι λειτουργεί πλέον παράνομα κι αυτή η φαρσοκωμωδία πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα.

Τελικά ο μόνος κερδισμένος είναι τα ταμεία του Δήμου και οι συμμετέχοντες στο παζάρι - που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι Λαρισαίοι -  και μεγάλος χαμένος, για μια ακόμα φορά, η τοπική οικονομία.  Σ΄ αυτή τη βάση και με δεδομένη είτε την έλλειψη βούλησης, είτε την αδυναμία για ουσιαστική αλλαγή του θεσμού προς όφελος του συνόλου της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της πόλης, θα πρέπει να καταργηθεί το παζάρι της Λάρισας, που ούτως ή άλλως ως θεσμός είναι αναχρονιστικός και  όπως διεξάγεται αποτελεί κοιτίδα παρανομίας, φοροδιαφυγής και αφαίμαξης της τοπικής οικονομίας.