Η βεβαίωση χρήσης θα χρεώνεται από τον ΤΟΕΒ 30 ευρώ και συνολικά ο φάκελος 100 ευρώ.

Σε αποφάσεις για το ύψος των τελών άρδευσης προχώρησε η γενική συνέλευση του ΤΟΕΒ Πηνειού. Ειδικότερα, η Συνέλευση αποφάσισε να παραμείνουν ως είχαν το 2014, δηλαδή 50 ευρώ το στρέμμα για τις αρδεύσεις που γίνονται από γεωτρήσεις και 12,5 ευρώ το στρέμμα από το επιφανειακό δίκτυο (κανάλια).

Αντιθέτως αποφασίστηκε αύξηση 4 ευρώ το στρέμμα (από 55 σε 59 ευρώ το στρέμμα) για την άρδευση που γίνεται από το δίκτυο των γεωτρήσεων σε τριφύλλια και μποστάνια.

Όπως αναφέρει το agronews,σχετικά με το φράγμα της Γυρτώνης, αυτό κάποια στιγμή τέθηκε σε λειτουργία με ευθύνη της διοίκησης του Οργανισμού. Εάν χρειαστεί και φέτος η διοίκηση θα αναλάβει το κόστος και θα το ξαναλειτουργήσει.

Επίσης ο διευθυντής του τμήματος Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Γ. Μπαλαμώτης ανακοίνωσε ότι από σήμερα Πέμπτη θα μπορούν οι αγρότες να λαμβάνουν από τον ΤΟΕΒ Πηνειού τη βεβαίωση άρδευσης, εν συνεχεία να δηλώνουν την πρόθεση ηλεκτροδότησης στην ΔΑΟΚ και εάν επιθυμούν επιδότηση με την άδεια χρήσης από το Τμήμα Υδροοικονομίας να προσέρχονται στη ΔΕΗ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η βεβαίωση χρήσης θα χρεώνεται από τον ΤΟΕΒ 30 ευρώ και συνολικά ο φάκελος 100 ευρώ.