Στην αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης της Λάρισας προχωράει η δημοτική Αρχή της πόλης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στην ΔΕΥΑΛ. 

Να σημειώσουμε πως όπως αποκαλύφθηκε σήμερα με δήλωση του ίδιου του δημάρχου το παλιό δίκτυο ύδρευσης της πόλης είναι κατασκευασμένο με την χρήση του αμίαντου, ενός επικίνδυνου υλικού, γι αυτό και θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Ο κ. Καλογιάννης, επισήμανε βέβαια πως δεν υπάρχει φόβος για τον αμίαντο, επικαλούμενος μελέτες ειδικών, λέγοντας πως οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για την υγεία τους. 

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως οι επενδύσεις θα φτάσουν στο ποσό των 21.410.000 για την ΔΕΥΑΛ, από τα οποία τα 7.000.000 ευρώ θα είναι συγχρηματοδοτούμενα και τα υπόλοιπα αυτοχρηματοδοτούμενα.

Σημαντικά έργα είναι η αντικατάσταση του παλιού δικτύου στις περιοχές Άγιοι Σαράντα, Χαραυγή, και Κουλούρι, έργα αποχέτευσης όμβριων λυμάτων στην Φαλάνη, δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών στις κοινότητες του πρώην Δήμου Κοιλάδας, επέκταση του του συστήματος τηλεμετρίας, αξιοποίηση του βιοαερίου του ΧΥΤΑ, συνεχιζόμενα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αγορά νέων μηχανημάτων, νέες γεωτρήσεις  κτλ.