Το artfools Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας άρχισε ήδη να δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για την 8η διοργάνωση που προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2016.

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής που μπορεί ο ενδιαφερόμενος να κατεβάσει μαζί με την αίτηση, από το επίσημο site www.artfoolsvideofestival.gr το φεστιβάλ δέχεται ταινίες μυθοπλασίας διάρκειας μέχρι και 25 λεπτά με καταληκτική ημερομηνία την 30ή Νοεμβρίου 2015.

Παράλληλα από τις 20 Αυγούστου θα ανοίξουν και οι συμμετοχές για το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, με μέγιστη διάρκεια τα 15 λεπτά. Οι όροι και η αίτηση συμμετοχής θα ανέβουν στο παραπάνω site μετά τις 20 Αυγούστου 2015.

Το artfools Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας εκτός της κεντρικής διοργάνωσης προγραμματίζει και δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πάντα με κέντρο τον κινηματογράφο.

Έτσι μέσα στον Οκτώβρη θα διοργανώσει διήμερο μαθητικού κινηματογράφου, με εισηγήσεις,προβολές και βιωματικά εργαστήρια που θα απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Εξ άλλου μέσα στο Νοέμβρη η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ φιλοδοξεί να διοργανώσει ημερίδα με θέμα «Το αρχαίο δράμα στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο». Έχουν ήδη προσκληθεί να παραστούν και να μιλήσουν σημαντικοί άνθρωποι του κινηματογράφου ενώ θα προβληθούν ταινίες με θέμα αρχαίες τραγωδίες που έγιναν κινηματογραφικές ταινίες.