Αισιόδοξος για νίκη της ΝΔ στις εκλογές εμφανίστηκε ο Α. Σαμαράς στην πρώτη του προεκλογική ομιλία στην Λάρισα. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Α. Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε για ανεύθυνη πολιτική η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την χρεωκοπία της χώρας. 

«Εκείνοι μιλούν για χρεωκοπία . Τα ίδια τα στελέχη του τα λένε. Εκείνοι μιλούν για εσωτερικό δανεισμό και ότι δεν θα πληρώσουν τα τοκοχρεολύσια. Εγώ δεν έχω λόγο να κινδυνολογήσω. Εμείς την αλήθεια λέμε. Στην περίπτωση που εφαρμόσουν τα όσα υποστηρίζουν , τότε η χώρα θα χρεοκοπήσει οριστικά, θα χαθούν τα κονδύλια για την ΚΑΠ, όπως και το ΕΣΠΑ δεν είναι δυνατόν να συγκρουστούμε μαζί τους και εκείνοι να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν αυτό το καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή θα την πω κατάματα. Και πότε γίνονται όλα αυτά; Την ώρα που η χώρα βγαίνει από την ύφεση και την κρίση.»

Παράλληλα υποστήριξε πως το κλίμα αλλάζει καθώς οι πολίτες δεν θέλουν να χαθούν οι θυσίες που έκαναν αυτά τα χρόνια. «Όλα αυτά που πετύχαμε τα πεντέμισι χρόνια θα καταστραφούν μέσα σε λίγες εβδομάδες, με την ανεύθυνη πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν. Ο λαός όλα αυτά τα βλέπει και ήδη το κλίμα αλλάζει». 

Τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα μειωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις «για να τελειώνει μια και καλή η προπαγάνδα. Αναφερόμενος στην σύλληψη του Χρ. Ξηρού σημείωσε «Άλλοι υπόσχονται να αφοπλίσουν την αστυνομία και εμείς θέλουμε την καλύτερη αστυνόμευση με την καλύτερη αστυνομία.»

Κάνοντας αυτοκριτική παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη αλλά σημειώθηκαν και επιτυχίες όπως η αποτροπή της εξόδου της χώρας από το ευρώ. «Δεν θα επιτρέψω σε κανένα κ. Τσίπρα να κερδοσκοπεί πάνω στον πόνο του λαού. Δεν ταΐζω τον κόσμο με παραμύθια όπως κάνει ο κ. Τσίπρας.»