Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Αγοραστός κατά εκπροσώπου της εταιρείας Siemens λίγο πριν την συνέντευξη τύπου που είχε προγραμματιστεί με θέμα την υπογραφή της σύμβασης για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το ακτινολογικό τμήμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο κ. Περιφερειάρχης επιτέθηκε με υψηλούς τόνους στην εταιρεία Siemens, καθώς ζήτησε να παραδοθεί ο μαγνητικός τομογράφος μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ο εκπρόσωπος της εταιρείας δεν μπόρεσε να εγγυηθεί κάτι τέτοιο.  

Να σημειωθεί πως η υπόθεση του τομογράφου αφορά παλιά προμήθεια του  ΓΝΛ, η οποία με  ευθύνη της εταιρείας δεν έχει προχωρήσει από το καλοκαίρι – όταν και τελείωσε το σχετικό δικαστήριο – και ενώ η Siemens ήξερε πως θα έπαιρνε το έργο.  

Οι απαντήσεις βέβαια που έπαιρνε ο κ. Περιφερειάρχης για την συγκεκριμένη υπόθεση ήταν τέτοιες με αποτέλεσμα να ακουστούν τα μύρια όσα.  "Αυτό το παραμύθι δεν περνάει σε μένα. Εγώ θα κάνω επίθεση στην εταιρεία.... Και αν δεν σας αρέσει να φύγετε από την εταιρεία για να επιτεθώ σε άλλον"  είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης  όταν ο  εκπρόσωπος τον ρώτησε γιατί του επιτίθεται.

Η αίθουσα πήρε φωτιά  και τα αίματα άναψαν στη συνέχεια όταν μετά την προσπάθεια να υπάρξουν οι δικαιολογίες για τις καθυστερήσεις εκ μέρους της Siemens, ο κ. Αγοραστός είπε πως αν είναι έτσι τα πράγματα "Αυτή η εταιρεία δεν κάνει" Ο κ. Περιφεριάρχης μάλιστα απείλησε πως θα πάρει πίσω την υπογραφή του αν δεν έρθει ο τομογράφος μέχρι τέλος του 2015,

 "Θέλω τον τομογράφο μέχρι τέλος του χρόνου, ελληνικά μιλάω" είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Περιφερειάρχης την ίδια ώρα που η εταιρεία επέμενε πως σύμφωνα με την πολιτική της η παράδοση ενός μηχανήματος πραγματοποιείται 110 μέρες από την παραγγελία.  

Τα... καντήλια βέβαια από τον Αγοραστό συνέχισαν να πέφτουν βροχή και μετά το τέλος της συνέντευξης με τις φωνές του να ακούγονται στους διαδρόμους του Νοσοκομείου...