Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και οι εκδόσεις «Μέλει» παρουσιάζουν το παιδικό βιβλίο «Το αλλιώτικο πάρτι του Νικόλα» το Σάββατο 10 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 το οποίο απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, μα και σε γονείς! Η παρουσίαση είναι και βιωματικό εργαστήρι (διάρκειας 2 ωρών το οποίο απευθύνεται σε γονείς και παιδιά δημοτικού. Το θέμα του εργαστηρίου είναι: η συνοχή της οικογένειας και οι σχέσεις με τα παιδιά μας σε συνθήκες κρίσης.

Σε μια εποχή που όλα φαίνονται ανέφικτα, ο Νικόλας επινοεί τρόπους για να προτρέψει τους γονείς του να γιορτάσουν τα γενέθλιά του σε μια περίοδο που τα οικονομικά της οικογένειας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

Οι συγγραφείς με τον διττό τους ρόλο (γονείς και οικογενειακοί σύμβουλοι-παιδαγωγοί) δημιούργησαν μια παιδική ιστορία προσιτή και οικεία σε όλα τα παιδιά, παρέχοντας, παράλληλα, συμβουλευτικά κείμενα στους γονείς, που χρειάζονται όσο ποτέ νέες πηγές έμπνευσης, ώστε να διαχειριστούν κάθε νέα πρόκληση για την οικογένεια. Με αφορμή ένα παιδικό πάρτι, παρουσιάζονται νέοι τρόποι για να ανακαλύψουμε την αληθινή ουσία της γιορτής. Ας εμπνευστούμε λοιπόν ποιες αντικαταστάσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε για το καλό όλης της οικογένειας και στο τέλος θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, όπως και ο Νικόλας, που στο τέλος έκανε το καλύτερο πάρτι!

Τηλ κρατήσεων 2410 287508

Οι συγγραφείς

Άννα Φωτού (Κοινωνική Λειτουργός, Ψυχοδραματίστρια, Κοινωνικοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια)

Γεωργία Καρυστιανού (Ειδική Παιδαγωγός, Δραματοθεραπεύτρια)

Εικονογράφηση: Κυριάκος Γουνελάς