Η παράσταση «Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα του» του Λουίτζι Πιραντέλο ανεβαίνει στις 15-16-17 Ιανουαρίου στις 9:00 μ.μ. στο Θέατρο του ΟΥΗΛ.

«Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα του» είναι ένα μονόπρακτο βασισμένο σε νουβέλα του Πιραντέλο La Morte Addosso γραμμένο το 1923. Ήταν το πρώτο έργο τηλεοπτικού δράματος στη Βρετανία με έτος παραγωγής το 1930.

 Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται ένα καλοκαιρινό βράδυ στο καφενείο ενός σιδηροδρομικού σταθμού. Ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης χάνει το τελευταίο τραίνο και αναγκάζεται να περάσει τη νύχτα του σε αυτό το καφενείο. Και εκεί που όλα δείχνουν πως θα είναι μία αργή και βαρετή νύχτα, εμφανίζεται ένας ευγενικός κύριος και κουβεντιάζοντας, του διηγείται την πιο παράξενη ιστορία για τη χαρά της ζωής, αλλά και το επικίνδυνο μυστικό που κρύβει. 

Είναι μια παράσταση που προσπαθεί να βρει ισορροπία μεταξύ του φανταστικού κόσμου και της πραγματικότητας. Πρόκειται για διαμάχη της ταυτότητας και των κοινωνικών προσδοκιών, μιλά για το θάνατο σε σχέση με τη ζωή και παρατηρώντας την επίδραση του θανάτου.

Ο Πιραντέλο με το έργο αυτό ακολουθεί παράλληλη πορεία με ανάλογες αναζητήσεις των Όσκαρ Ουάιλντ και Ιονέσκο. Περιγράφοντας με τρόπο αριστοτεχνικό πως ένας πωλητής διπλώνει ένα πακέτο για να το δώσει σε ένα πελάτη, ο Πιραντέλο συγχρόνως “ξεδιπλώνει” τη μοναδικότητα της ομορφιάς της ζωής, αγγίζοντας τα πιο βαθιά - και, συγχρόνως, επιφανειακά - στρώματα της ύπαρξής μας. Καθώς ένας άνθρωπος προσεγγίζει το θάνατο, έρχεται πιο κοντά με τη ζωή. Μέσα στην υπαρξιακή του αγωνία, του αποκαλύπτεται η ίδια η ζωή, όπως δεν την είχε προσέξει ίσως ποτέ μέχρι τώρα.

Διάρκεια: 45′ λεπτά

Παραγωγή & Οργάνωση: ΣΜΟΥΘ – 7Sins 7Bridges Θέατρο – SK BOUTIQUE AGENCY σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών

Κατεύθυνση-Dramaturgy-Visuals: Αντώνιος Βελλερεφόντης

Ηθοποιοί: Αντώνιος Βελλερεφόντης, Αθανάσιος Σαλιαμπούχος

Πληροφορίες & Κρατήσεις: 6944910584

Εισιτήριο: 7€ / 5€ (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων από τις 5/1/2015

-Periplanetta (Απόλλωνος 14)

-Larissa Express (Κουμουνδούρου 8)

-SK BOUTIQUE AGENCY (6944910584)