Διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης στο εσωτερικό της διοίκησης του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας προσλαμβάνει ο τρόπος εκλογής του νέου προέδρου Βασίλη Τσιώνα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του kosmoslarissa.gr, τρεις παρατάξεις (Αριστερή Συμπαράταξη Ανατροπής, Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί, Μηχανικοί της Εκπαίδευσης), αμφισβητούν ευθέως την εκλογή του κάνοντας λόγο για «καταστρατήγηση κάθε νομιμότητας» με την υπόσχεση ότι θα χρησιμοποιήσουν  όλα τα νόμιμα μέσα για την ακύρωση της εκλογής του!

Τι απαντά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος; Ότι όλα όσα καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του για τον τρόπο εκλογής του είναι «λασπολογία και συνομωσιολογία από εκείνους που εκπροσωπούν σήμερα την κυβέρνηση, φοβούμενοι ότι μελλοντικά μπορεί να τους στοιχίσει στην πολιτική καριέρα που εποφθαλμιούν...»!

Πιο αναλυτικά, οι τρεις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις,  με ενημερωτικό κείμενο που απέστειλαν στους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας, παραθέτουν διεξοδικά όσα καταγγέλλουν: 

«Στις 17-3-2015 συγκλήθηκε η ειδική συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του τμήματος ΤΕΕ Κ&Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με μοναδικό και αποκλειστικό θέμα την εκλογή   προέδρου της Δ.Ε του ΤΕΕ, στην θέση του πρόσφατα αποθανόντα  προέδρου Βαρνά Ιωαννη. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία   η αντιπροσωπεία εκλέγει πρόεδρο ένα από τα υπάρχοντα 9 μέλη της διοικούσας επιτροπής. 

 Δυστυχώς όμως η νόμιμη διαδικασία παρακάμφθηκε  για να αρχίσει ο χορός των ευτράπελων  και  η καταστρατήγηση κάθε νομιμότητας από την ηγεσία της ΔΚΜ με την ανοχή  της Συμπαράταξης Δημοκρατικών μηχανικών (πρώην ΠΑΣΚ) 

Αξίζει  πιστεύουμε να αναφερθούμε στην ακολουθία των γεγονότων και παραλογισμών της   όλης διαδικασίας  προκειμένου να καταλάβουμε   το ρόλο και την ευθύνη του καθένα στον ευτελισμό του θεσμού του ΤΕΕ

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης παραιτείται από την διοικούσα επιτροπή το μέλος της ΔΚΜ  Μπόκαρη Ανδρομάχη . Στην συνέχεια παραιτούνται (κάποιος χωρίς να παραβρίσκεται μάλιστα)  όλοι του ψηφοδελτίου που μπορούσαν να αναπληρώσουν την κα Μπόκαρη στην διοικούσα επιτροπή. Αντί να συνεχισθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου από τα εναπομείναντα 8 μέλη της Δ.Ε ξεκινά διαδικασία εκλογής της χηρεύουσας ένατης θέσης . Στη συνέχεια  η ΔΚΜ μηχ/κων κατεβάζει ψηφοδέλτιο όπου συμμετέχει  ο κος  Τσιώνας Βασίλειος ,ο οποίος σημειωτέον συμμετείχε σε άλλο ψηφοδέλτιο για την εκλογή μέλους της διοικούσας επιτροπής και είχε καταταγεί τρίτος στην σειρά με 4 ψήφους, πράγμα που αντιβαίνει το νόμο γιατί απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή σε δύο ψηφοδέλτια ταυτόχρονα

 ( Μπορεί ο κος Τσιώνας να δήλωσε παραίτηση από   αυτό το ψηφοδέλτιο αλλά αυτό δεν ευσταθεί γιατί πρώτον δεν ισχύει παραίτηση από ψηφοδέλτιο παρά μόνο από θεσμική θέση και δεύτερον αυτή η διαδικασία αναπλήρωσης θέσης στην Δ.Ε είναι στην ουσία συνέχεια της προ ενός έτους διαδικασίας )  . Οι παρατυπίες βέβαια δεν τελειώνουν εδώ. Η κα Μπόκαρη,  ξαναβάζει υποψηφιότητα συμμετέχοντας στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον κο Τσιώνα  για να   διεκδικήσει  ξανά την θέση που κατείχε στην Δ.Ε από την οποία πριν λίγα λεπτά είχε παραιτηθεί.

 Με  αυτού του είδους  πρακτικές  η ηγετική ομάδα  της ΔΚΜ με την  ανοχή της Συμπαράταξης Δημοκρατικών μηχανικών (πρώην ΠΑΣΚ)  εκτός από το να  δυναμιτίζει  την νομιμότητα των δημοκρατικών  διαδικασιών για την  εκλογή  οργάνων  του ΤΕΕ υποτιμά την νοημοσύνη των συναδέλφων μηχανικών  και ταυτόχρονα ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου  για καταστρατήγηση  νόμιμων και παγιωμένων πρακτικών  του κλάδου   στο μέλλον.  Η  νέα ηθική που προβάλλεται είναι, ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα  και ότι όποιος έχει εκλογική  δύναμη μπορεί να μην σέβεται  τους νόμους και να θεωρεί τσιφλίκι του  θεσμούς όπως το ΤΕΕ.  

Αλήθεια ποιούς  σκοπούς εξυπηρετούσε η πάση θυσία εκλογή  προσώπων που δεν πληρούσαν τις  προϋποθέσεις εκλογής?

Τόσα μέλη είχε  στην αντιπροσωπεία η ΔΚΜ , κανένας δεν ήταν ικανός για την θέση του υποψηφίου προέδρου ?  

Γιατί έπρεπε πάση θυσία να είναι  ο  κ. Τσιώνας  υποψήφιος πρόεδρος, διασπώντας μάλιστα και την ίδια την παράταξη της ΔΚΜ  αφού εκλέχθηκε με μειωμένη  πλειοψηφία όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ? 

Αυτά τα ερωτήματα θέλουν απάντηση την οποία θα βρούμε,  αλλά κυρίως έχουμε ευθύνη να προασπίσουμε  την Νομιμότητα, την Δημοκρατία, την Αξιοπρέπεια,  τα Δικαιώματα  του κλάδου, καθώς και το ρόλο του ίδιου του θεσμού του ΤΕΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνδράμουν στην προσπάθεια μας  συμμετέχοντας στα δρώμενα του ΤΕΕ, ώστε να δοθεί η απάντηση που αρμόζει σε τέτοιους είδους πρακτικές, να ανοίξει ο δρόμος για την προάσπιση των δικαιωμάτων  του χτυπημένου κλάδου μας από τις μνημονιακές πολιτικές .  

Θα χρησιμοποιήσουμε  όλα τα νόμιμα μέσα για την πλήρη δικαίωση μας  για να επιβάλουμε την διαφάνεια,  για να εμποδίσουμε  να γίνει το ΤΕΕ  όχημα εξυπηρέτησης  αλλότριων συμφερόντων. Σ΄ αυτή την προσπάθεια κανείς δεν δικαιούται να σιωπά πόσο μάλλον να συναινεί, ανάγοντας σε μείζον θέμα το ατομικό συμφέρον  και δευτερεύον το μέλλον του κλάδου και του ΤΕΕ 

 

                                                                            Οι  ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

                                                                

                                                         ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

                                                         ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

                                                         ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»   

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος Βασίλης Τσιώνας απαντά στα παραπάνω, με δική του επιστολή προς τα μέλη, αναφέροντας τα εξής:

«…Όσο κι αν κάποιοι εκλεγμένοι φιλοκυβερνητικοί συνάδελφοι (ευτυχώς μικρός αριθμός), προσπαθούν  να αποπροσανατολίσουν τους μηχανικούς από τα προβλήματα που τρέχουν, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, με αμφιβόλου περιεχομένου διχαστικές επιστολές καθώς το αποτέλεσμα επί της ουσίας δεν αλλάζει, γεμάτες ανακρίβειες, στοχοποιώντας συναδέλφους και εξυπηρετώντας τις εχθρικές απέναντι στους μηχανικούς,  κυβερνητικές επιδιώξεις, εγώ θα συνεχίσω το έργο που μου αναθέσατε. Θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των μηχανικών.

        Κάποιοι πρέπει να σέβονται τα αποτελέσματα των νόμιμων δημοκρατικών διαδικασιών, στις οποίες τονίζω πως συμμετείχαν κανονικά, δεν απείχαν, και έχασαν!!!

       Κάποιοι απλά πρέπει να μάθουν να χάνουν με αξιοπρέπεια!!!

            Κυρίως όμως πρέπει να έχουν ακέραιη ηθική και να μην διεκδικούν θέσεις (όπως θρασύτατα έκαναν και παρά τη γενική κατακραυγή), που βάση εκλογικών αποτελεσμάτων  και της έκφρασης των μηχανικών δεν τους ανήκουν, εκμεταλλευόμενοι ένα μοιραίο γεγονός!!!

       

Επιπλέον πρέπει να υπερασπίζονται τους μηχανικούς και να μην τους αποπροσανατολίζουν με τυπικές ασαφείς και ανακριβείς "αποκαλύψεις". Η υπεράσπιση όμως, των θέσεων των μηχανικών στη παρούσα φάση, από τους συγκεκριμένους, θα έχει ως επακόλουθο την σύγκρουση με το χώρο που ανήκουν, μιας και εκπροσωπούν

σήμερα την κυβέρνηση, κάτι που μελλοντικά μπορεί να τους στοιχίσει στην πολιτική καριέρα που εποφθαλμιούν... Οπότε ακολουθούν την εύκολη λύση της λασπολογίας και συνομοσιολογίας, για να φαίνεται πως έχουν παρουσία!!!

        Την ώρα που όλοι οι μηχανικοί καιγόμαστε με τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου, κάποιοι ανακαλύπτουν "σκευωρίες" και "διαπλοκή" χρησιμοποιώντας με κάθε δυνατό τρόπο την γραφειοκρατία (ευτυχώς αβάσιμα) προκειμένου το τμήμα μας να μην αποκτήσει άμεσα πρόεδρο και επομένως να μην έχει φωνή, επιχειρώντας να υποβαθμίσουν τον ρόλο του ΤΕΕ!!! Μπορεί η σχετική αφωνία του ΤΕΕ τόσο καιρό, λόγω έλλειψης προέδρου, να βόλευε τους "διαμαρτυρόμενους" εκπρόσωπους της κυβερνητικής πολιτικής, μιας και δεν έχει παρθεί μέχρι σήμερα ούτε ένα θετικό μέτρο για τους μηχανικούς, αλλά δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τους μηχανικούς του τμήματος Κ&Δ Θεσσαλίας το ΤΕΕ έχει και πάλι φωνή και μάλιστα ΔΥΝΑΤΗ!!!

            Σας καλώ να αγνοήσετε και να καταδικάσετε αντίστοιχα φαινόμενα μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, από όπου κι αν προέρχονται, που διχάζουν με δόλο τους μηχανικούς, και να συστρατευτούμε όλοι μαζί στην κοινή προσπάθεια για την υπεράσπιση των συμφερόντων των διπλωματούχων μηχανικών. Ας περάσουμε συνάδελφοι δυναμικά το μήνυμα, σε όσους μελλοντικά επαναφέρουν αντίστοιχα ζητήματα, πως βρίσκονται μακριά από τις σημερινές πραγματικές ανάγκες του κλάδου και εξυπηρετούν προσωπικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες, κάτι που δεν ανεχόμαστε!!!».