Ανοιχτή συγκέντρωση – συνέντευξη τύπου μπροστά στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην οδό Ρούσβελτ 4 πραγματοποίησαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, διαμαρτυρόμενες για το νόμο «λαιμητόμο», όπως τον χαρακτηρίζουν για το ασφαλιστικό.

Τα προεδρεία των συνταξιούχων πλαισίωναν συνταξιούχοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά του ασφαλιστικού που επιφέρει την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας κ. Θανάσης Κουματζέλης επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση φέρνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια. Φέρνει «γρήγορο θάνατο» για το ασφαλιστικό, χτυπούν συνολικά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με μειώσεις ως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζει το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του το 2019, εκμηδενίζει τις επικουρικές συντάξεις, φέρνει νέες μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕ ((πρώην ΤΕΒΕ) κ. Χρήστος Τσερβελούδης απεύθυνε κάλεσμα στους συνταξιούχους να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην συμβιβαστούν να απαντήσουν αγωνιστικά και να συμμετάσχουν δυναμικά στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν για το ασφαλιστικό. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων και άλλων παροχών ασφάλισης, υγείας και πρόνοιας. Επαναφορά τους ΕΚΑΣ στους ασφαλισμένους κάτω των 65 χρόνων, κατάργηση της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος που ισχύει στην επικουρική σύνταξη και στο εφάπαξ. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης , της προσωρινής και εκ περιτροπής εργασίας καθώς και της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.

Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ανέργων και εργαζομένων . Τέλος οι συνταξιουχικές οργανώσεις κάλεσαν τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και στην πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 4 Φεβρουαρίου.

ert.gr