«Η επίσπευση των εκλογών δικαίωσε τον κ. Τσίπρα, πήρε μια δεύτερη ευκαιρία από τους πολίτες, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά και είναι ακόμα πιο δύσκολα, γιατί έχουμε μια «παρά φύση» συγκυβέρνηση που δεν έχει προγραμματική συμφωνία, προγραμματικό μπούσουλα, στον οποίο να έχουν συμφωνήσει τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν, και η νομή της εξουσίας είναι αυτό που τους συνδέει». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» και στους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπενθύμισε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «προεκλογικά υποσχέθηκαν ότι δεν τους δεσμεύει η υπογραφή του μνημονίου. Για όλα παρουσίαζαν ότι έχουν μαγικές συνταγές και επίσπευσαν τις εκλογές ακριβώς για να μην φανούν οι συνέπειες της πολιτικής τους στον ελληνικό λαό, πριν φτάσουν τα ειδοποιητήρια ΕΝΦΙΑ, πριν πάρουν νομοθετική μορφή οι αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών, πριν έρθουν οι μειώσεις στις συντάξεις».

Για τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης ο κ. Χαρακόπουλος χαρακτήρισε «προκλητική» την υπουργοποίηση του κ. Δ. Καμμένου λέγοντας ότι «εντελώς υποκριτικά η κυβέρνηση της αριστεράς, δείχνει ότι αιφνιδιάστηκε όταν ανακάλυψε τα twitters που δείχνουν τις πεποιθήσεις του κ. Καμμένου. Με συγχωρείτε, ποιος Έλληνας δεν τα γνώριζε αυτά; Όταν ακούτε την κα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωπο τύπου, να θέτει εμμέσως θέμα παραμονής του κ. Καμμένου στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, ρωτώ λύθηκε το θέμα με την αποπομπή του μέσα σε 12 ώρες από την κυβέρνηση; Εξακολουθεί η κυβέρνηση να στηρίζεται στη ψήφο του Δ. Καμμένου;».

Και συνέχισε προβλέποντας ότι «το επόμενο διάστημα, θα έχουμε και άλλα τέτοια φαινόμενα με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που  ανήκουν στη λεγόμενη ομάδα των 53, που δηλώνανε προεκλογικά ότι δεν θα ψηφίζουν εφαρμοστικούς νόμους. Βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να καταλάβει τώρα το χώρο του ΠΑΣΟΚ μετακινούμενος στη σοσιαλδημοκρατία. Δεν ξέρω αυτό αν θα γίνει χωρίς κραδασμούς, χωρίς αναταράξεις και τι συνέπειες μπορεί να έχει στην κυβερνητική συνοχή σε μια δύσκολη περίοδο, γιατί έχουμε μπροστά μας έναν ανηφορικό δρόμο με επώδυνες αποφάσεις που πρέπει να λάβει η παρούσα κυβέρνηση, καθώς έχει δεσμευτεί από το μνημόνιο. Αν η σταδιακή μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ από ένα αριστερό κόμμα σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα γίνει ομαλά ή θα έχει αναταράξεις στην Κ.Ο. με συνέπειες στη διακυβέρνηση της χώρας».

Τέλος σχετικά με τα προβλήματα στην εκπαίδευση ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι: «για πρώτη φορά τελειώνει ο Σεπτέμβριος και έχουμε κλειστά σχολεία. Καμιά χρονιά δεν είχαμε κλειστά σχολεία, κενά υπήρχαν. Άλλο το να έχεις κενά και ελλείψεις, άλλο κλειστά σχολεία. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια». 

.