Τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό, όσον αφορά τη μείωση των φόρων παρουσίασε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, περιοδεύοντας στο Βλαχογιάννι και στην Κοιλάδα.

 «Ο Αντώνης Σαμαράς μόλις χθες παρουσίασε ένα συγκεκριμένο, κοστολογημένο, οριοθετημένο χρονικά, οικονομικό πρόγραμμα, με στόχο αφενός μεν την ανακούφιση των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων, αφετέρου δε την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος βουλευτής. 

«Πιο συγκεκριμένα, η αυριανή κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα προχωρήσει σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ από το 1,43% σήμερα και μετατροπή του σε έσοδο της Αυτοδιοίκησης• Θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%• Θα ανακοινώσει μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος των επιχειρήσεων σταδιακά,  έτσι ώστε να φθάσει τελικά στο 15%• Θα καθιερώσει φορολογική έκπτωση και σε εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα. Με τα σύγχρονα ελεγκτικά εργαλεία που έχουμε ήδη υιοθετήσει, μπορούμε επιτέλους να καταργήσουμε τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο που προκύπτει από τέτοια ξεπερασμένα «τεκμήρια». Επίσης θα καταργήσουμε «το πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία.  Διερευνούμε την επέκταση της απαλλαγής ΦΠΑ από την πρώτη κατοικία, για Έλληνες και ξένους πολίτες, για να τονώσουμε τον κατασκευαστικό κλάδο.  Προχωράμε σε κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό, όπως έχουν κάνει αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτές είναι μόνον λίγες από τις πρώτες παρεμβατικές κινήσεις του Πρωθυπουργού στην οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

Ο βουλευτής της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για μια ακόμη φορά και σε όλα όσα πέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ στον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, και πιο συγκεκριμένα στα τεράστια ποσά που έχουν δεσμευτεί για λογαριασμό των ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων τα επόμενα χρόνια. 

«Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα εξασφαλίσαμε τεράστια ποσά για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο της πατρίδας μας, έχοντας κατορθώσει ταυτόχρονα να απλουστεύσουμε τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που τους εμπόδιζαν να εκσυγχρονίσουν τις δουλείες τους. Σταθήκαμε στο πλευρό των ανθρώπων της υπαίθρου και γι’ αυτό τον λόγο η ύπαιθρος θα δώσει τη νίκη στη ΝΔ» κατέληξε ο κ. Κέλλας.