Το καινούριο βιβλίο της αγαπημένης Κάρμεν Ρουγγέρη, «Η Χιονάτη και οι εφτά ψηλοί νάνοι» θα παρουσιαστεί  σε θεατρική απόδοση την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 18:00 στο θέατρο του ΟΥΗΛ, σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό Παραμύθι, οι εκδόσεις Διάπλαση και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού της «Χιονάτης και των εφτά νάνων» από την Κάρμεν Ρουγγέρη που το διασκεύασε για το θέατρο. Οι νάνοι γίνονται… ψηλοί και το παραμύθι αποκτά άλλο ενδιαφέρον. Με μικρές παραλλαγές, ανανεώνει το ενδιαφέρον των παιδιών και των μεγάλων για τη γνωστή σε όλους μας ιστορία της Χιονάτης. Η εικονογράφηση συνοδεύει όμορφα το κείμενο. Το CD περιέχει το κείμενο και τα τραγούδια όπως παρουσιάστηκαν στην θεατρική παράσταση.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση και τη σειρά Διαβάζω παραμύθια – Ακούω θέατρο.

Είναι η γνωστή μας Χιονάτη, που αυτή τη φορά

έχει να κάνει με εφτά… ψηλούς νάνους.

Πώς γίνεται αυτό;  Εεε. γίνεται!

Στα παραμύθια όλα γίνονται!

Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη

Χιονάτη: Μαριάννα Πολυχρονίδη

Ακούγονται με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Πέτρος Κιοσσές, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Χριστίνα Κουλουμπή, Γιάννης Νικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Θανάσης Τσιδίμης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Άγγελος Χατζάς.

Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή

Και σεμινάριο:

Να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα το πρωί, (Κυριακή 22 Μαρτίου 10 π.μ.), η Κάρμεν Ρουγγέρη θα καταθέσει την εμπειρία της για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια θεατρική ομάδα και ακόμα πώς μπορεί να γεννηθεί μια παράσταση από παιδιά σ’ ένα σχολείο ή σε μια γειτονιά, χωρίς πολλά έξοδα αλλά με μεράκι φαντασία και πολλή δουλειά. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στον Χορίαμβο, Γαληνού 5.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό Παραμύθι, Αθ. Διάκου 5, Λάρισα, τηλ. 2410 537791.