Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) έχοντας ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων των στελεχών των Θεσσαλικών επιχειρήσεων, στα πλαίσια του Προγράμματος Ενίσχυσης του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας, την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), συμμετέχει στη δράση «Συμβουλευτική και Mentoring σε θέματα Εξωστρέφειας» .

Η νέα αυτή Δράση στόχο έχει να υποστηρίξει τις ΜΜΕ, που προτίθενται μελλοντικά να εξάγουν, αλλά και στις ήδη εξαγωγικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκτείνουν την δραστηριότητά τους. Ειδικότερα η Δράση αφορά στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και mentoring σε θέματα εξωστρέφειας. Η Συμβουλευτική θα γίνει σε 30 άτομα (10 άτομα σε κάθε τμήμα), με 12 ώρες ομαδικών συναντήσεων και 10 ώρες ατομικών μέσα στην επιχείρηση  (από 6 ως 8 ώρες ανά ημέρα). Οι ατομικές συναντήσεις θα διαρκέσουν 2 ημέρες (περίπου 10 ώρες) και θα πραγματοποιηθούν εντός της επιχείρησης παρουσία των 2 ατόμων που θα έχουν ήδη καταρτισθεί στην ομαδική συνάντηση και του συμβούλου της ΕΕΔΕ. 

Από κάθε επιχείρηση θα πρέπει να συμμετέχουν  2 άτομα. Τα δύο αυτά άτομα με τη βοήθεια του συμβούλου έχουν την υποχρέωση να καταρτίσουν το εξαγωγικό πλάνο της επιχείρησης γραπτώς (15-20 σελίδες).

Η Δράση είναι συνολικής διάρκειας 22 ωρών και επιδοτούνται μόνο οι 12 ώρες ομαδικής συνάντησης με 5€ μικτά ανά ώρα, δηλαδή 60€ μικτά.

Σκοπός είναι, στο τέλος της συμβουλευτικής, κάθε επιχείρηση να διαθέτει ένα στέλεχος το οποίο όχι μόνο να κατανοεί τα ουσιαστικά ζητήματα των εξαγωγών, αλλά και να τα προσεγγίζει με επαγγελματικό τρόπο. Ειδικότερα, ο ωφελούμενος δύναται να αποκτήσει ένα σύνολο βασικών και εξειδικευμένων γνώσεων, ώστε να μπορεί μελλοντικά να διαμορφώνει για την επιχείρηση, την αναγκαία κάθε φορά στρατηγική για κάθε εξαγωγική αγορά- στόχο. 

Η υποστήριξη αυτή, δεν αφορά στην εξεύρεση πελατών σε διεθνείς αγορές από τον Σύμβουλο, αλλά στον προσανατολισμό και στην εκπαίδευση ενός στελέχους της επιχείρησης, το οποίο μελλοντικά θα μπορεί να ερευνά και να αναζητά τους κατάλληλους πελάτες στις ξένες αγορές

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις  μπορούν να επικοινωνούν με τον ΣΘΕΒ μέχρι την 11/03/215 στα τηλ. 2410 555507  κα Έλενα Καματέρη .