8000 μαθητές από 25 Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας συμμετείχαν σε έναν μαραθώνιο προσφοράς και αλληλεγγύης καταφέρνοντας  να συγκεντρώσουν 6 τόνους τροφίμων μακράς διαρκείας για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη!

Ένας μαραθώνιος διαφορετικός από αυτούς που έχουμε συνηθίσει πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου και της Ελλάδας,  με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων, της Εθελοντικής Ανθρωπιστικής Δράσης «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ» και του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης «ΘΕΣΙΣ». 

Στόχος του Μαθητικού Μαραθωνίου Προσφοράς δεν ήταν άλλος από το να ενημερώσει  και να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές για  θέματα που αφορούν τη φτώχεια αλλά και να τους κινητοποιήσει να συνεισφέρουν για την αντιμετώπισή της. 

Αφού παρακολούθησαν μια σύντομη παρουσίαση από εκπροσώπους των Κοινωνικών Δομών σχετικά με τις επιπτώσεις της φτώχειας στην καθημερινότητα των Ελλήνων αλλά και γενικότερα των συνανθρώπων μας ανά την υφήλιο, έθεσαν τους προβληματισμούς τους και τα ερωτήματα τους σχετικά με την δύσκολη κοινωνικοοικονομικη συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

 Δεν έλειψαν μάλιστα και οι περιπτώσεις όπου εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τις εικόνες ανθρώπων που αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο, να αναζητούν την τροφή τους στους κάδους απορριμμάτων και για όσους περιμένουν έξω από καταστήματα για να κερδίσουν λίγα χρήματα ή ίσως κάποια τρόφιμα, που, δυστυχώς, αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς τους.

Εικόνες σαν αυτές δε θα μπορούσαν να τους αφήσουν ασυγκίνητους. Για το λόγο αυτό ανταποκρίθηκαν άμεσα στον Μαθητικό Μαραθώνιο και αποφάσισαν να τις αλλάξουν συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία και θα διατεθούν στους απόρους συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται καθημερινά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και σιτίζονται στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Λαρισαίων. 

Η συμμετοχή τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, αποδεικνύοντας στην πράξη πως δεν είναι ποτέ νωρίς να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αγάπης στο συνάνθρωπο.  

Την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης του Μαθητικού Μαραθωνίου Προσφοράς θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν.