Η καθιερωμένη πλέον μεγάλη συνάντηση πολιτισμού, η Έκθεση Βιβλίου Λάρισας ανοίγει την Τετάρτη 27 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Την έκθεση διοργανώνει για 16η συνεχή χρονιά η Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας «Φίλων ο Λαρισαίος» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας & Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων. 

Η φετινή διοργάνωση προβλέπεται ιδιαίτερα πλούσια μιας και συμμετέχουν τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της πόλης, εκπροσωπώντας όλους τους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας και τους σημαντικότερους του εξωτερικού. 

Ιδιαίτερης σημασίας είναι φέτος η συνδρομή των χορηγών οι οποίοι είναι τα ΑΤΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ, η ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis, Η εταιρία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων HYUNDAI ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ΑΝΟΔΟΣ, το κατάστημα οπτικών EZ2C καθώς επίσης και το κατάστημα χρωμάτων ΨΑΛΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Η Έκθεση Βιβλίου αποτελεί για την πόλη της Λάρισας σημαντικό πολιτιστικό γεγονός και έχει καθιερωθεί ως κορυφαία εκδήλωση κάθε χρόνο. Η επιτυχία της έκθεσης οφείλεται κυρίως στον κόσμο που την έχει αγκαλιάσει και την επισκέπτεται κάθε χρόνο. Φέτος αναμένονται περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες στη διάρκεια των 20 ημερών της λειτουργίας της. 

Η έκθεση θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 27 Μαΐου έως και την Τετάρτη 17 Ιουνίου και οι ώρες λειτουργίας είναι 10.30 – 14.30 & 18.00 – 23.00.

Στα πλαίσια της Έκθεσης Βιβλίου, η Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας με την Αντιδημαρχία Παιδείας & Νεολαίας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τις Λέσχες Πολιτισμού, διοργανώνουν εκδηλώσεις για τα παιδιά στον χώρο της έκθεσης από 27/5 έως 16/ 6/2015.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τετάρτη  27 / 5 , 8.00 μ.μ. εγκαίνια :

 - Χαιρετισμοί 

 - Ομιλία της κας Ζωής Καλαφάτη , εκπαιδευτικού και μελετήτριας της παιδικής λογοτεχνίας , με θέμα « Καλλιεργώντας την φιλαναγνωσία – πραγματικότητα και προοπτικές ».

-Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα από την χορωδία των ΚΑΠΗ .

Πέμπτη  28 / 5, 

9.00 π.μ.  - 12.00μ.μ. : Η συγγραφέας Χρυσάνθη Τσιαμπαλή θα συναντηθεί με παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης να διαβάσουν, να συζητήσουν και να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της.

8.00 μ.μ. : θεατρικό παιχνίδι από την ομάδα των Λεσχών Πολιτισμού.

Παρασκευή  29 / 5

10.30 π.μ.  - 12.30 μ.μ. : Η συγγραφέας Λητώ Τσακίρη θα παρουσιάσει διαδραστικά τα δύο νέα της μουσικά παραμύθια σε παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας. Μαζί της παιδική χορωδία και ζωντανή μουσική.

8.00 μ.μ. :Εργαστήριο βιβλιοδεσίας για παιδιά από την Ειρήνη Καϊσούδη- Ζιαβλιάκη.                                           

9.00 μ.μ. :Μουσικό  πρόγραμμα  από  τις  Λέσχες  Πολιτισμού.

Πέμπτη  4 / 6 

8.00  μ.μ  :Παραδοσιακοί χοροί από τις Λέσχες Πολιτισμού.

Κυριακή  7 / 6 

8.00 μ.μ :Οι δάσκαλοι ζωγραφικής των Λεσχών Πολιτισμού καλούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν εικόνες και θέματα από αγαπημένα βιβλία 

Τρίτη  9 / 6 

8.00  μ.μ : Θεατρικό παιχνίδι από την ομάδα των Λεσχών Πολιτισμού.

Κυριακή  14 / 6

8.00  μ.μ : Οι δάσκαλοι ζωγραφικής των Λεσχών Πολιτισμού καλούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν εικόνες και θέματα από αγαπημένα βιβλία.

Δευτέρα   15 / 6 

8.00 μ.μ :Θεατρικό παιχνίδι από την ομάδα των Λεσχών Πολιτισμού

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 20.30 στην Κεντρική Πλατεία.