​Για 11η συνεχή χρονιά , ο Δήμος Τεμπών και oΔΟΠΑΠΕΠΤ διοργανώνουν  την γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού - Αιγάνης , το Σαββάτο 24 & την Κυριακή 25Οκτωβρίου 2015 στον ίδιο όπως κάθε χρόνο χώρο, στη διασταύρωση της Εθνικής με το δρόμο προς Πυργετό . Με την ετήσια αυτή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος καταβάλλεται προσπάθεια για την προβολή των ακτινιδίων της περιοχής, που ξεχωρίζουν πανελλήνια για τη γεύση τους, το μέγεθος και το σχήμα τους. Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό αφού τα ακτινίδια Πυργετού – Αιγάνης έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά .​Αναλυτικά το πρόγραμμα:

       24/10/2015 :7:00 μ.μ. Επιμορφωτική ημερίδα για τους αγρότες στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου .(πρώην δημαρχείο). Ομιλητές ο Σταυρίδης Δημήτρης  Διδάκτορας εντομολογίας και Προϊστάμενος τμήματος ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας, με θέμα Η καλλιέργεια της ακτινιδιάς εχθροί και αντιμετώπιση , ο Κουρέτας Δημήτρης Καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα τις Χρηματοδοτήσεις και την μεταποίηση των προϊόντων , και  ο Δρ. Χρίστος Τσαντήλας, Τακτικός Ερευνητής και Διευθυντής Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών με θέμα Επίδραση της  Λίπανσης  στα ποιοτικά  χαρακτηριστικά  και  τη μετασυλλεκτική  διατήρηση των ακτινιδίων. 

25/10/2015: 11:00 π.μ. Έναρξη εκδήλωσης με χαιρετισμό του Δημάρχου Τεμπών κ. Κολλάτο Κων. .

11:10 π.μ. Χαιρετισμό του προέδρου του Αγροτικού Συν/σμου Πυργετού.

11:20 π.μ. :Χαιρετισμοί επισήμων .

11:30 π.μ. : Ομιλία για την καλλιέργεια του ακτινιδίου από γεωπόνο της Δ/νση Αγροτικής Αναπτυξης Π.Ε. Λάρισας.

11:40 π.μ. : Ομιλία για την διατροφική αξία του ακτινιδίου από τον καθηγητή μαγειρικής –Σεφ Κατσιμάνη Λευτέρη. Γευστικές δοκιμές στο χώρο της εκδήλωσης. 

11:50 π.μ.: Παραδοσιακοί Χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού.                                                     

Συνδιοργανωτές :Περιφέρεια Θεσσαλίας Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας   - ΠΕΔ Θεσσαλίας .