Καταχειροκροτήθηκε η Παιδική Χορωδία Ελασσόνας που συμμετείχε στο 7ο διεθνές φεστιβάλ σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα το περασμένο Σάββατο 14 Μαρτίου.

Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, ενενήντα (90) μουσικών συνόλων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έλαβαν μέρος σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα από τις 5 έως 14 Μαρτίου με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) και του Δήμου Καρδίτσας.

Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ ήταν ο Θεόδωρος Αντωνίου, κορυφαίος παγκοσμίου φήμης Έλληνας Συνθέτης, Μαέστρος και καθηγητής του πανεπιστημίου της Βοστόνης (ΗΠΑ).

Η Παιδική Χορωδία Ελασσόνας σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσίασε ένα απαιτητικό δείγμα του ρεπερτορίου της περιλαμβάνοντας δίφωνους και τρίφωνους κανόνες, θρησκευτικούς ύμνους και σύγχρονα τραγούδια, έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών από την εποχή του Μεσαίωνα έως και σήμερα. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής απένειμε ο ίδιος ο Θεόδωρος Αντωνίου ο οποίος αφού συνεχάρη τα παιδιά της χορωδίας για την εξαιρετική εμφάνισή τους και το μαέστρο για την άρτια τεχνική διεύθυνσης, απευθυνόμενος στο κοινό ανέφερε: «τα παιδιά της χορωδίας της Ελασσόνας με το μαέστρο τους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πραγματική πολυφωνική χορωδιακή μουσική. Εύχομαι και οι υπόλοιποι μαέστροι των χορωδιών να πράξουν το ίδιο κάνοντας προσεγμένη επιλογή ρεπερτορίου με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή με την πραγματική χορωδιακή τέχνη ανεβάζοντας έτσι το πολιτιστικό επίπεδο της πατρίδας μας».

Στο τέλος της βραδιάς όλες οι χορωδίες προς τιμή του Θ. Αντωνίου παρουσίασαν από κοινού το τραγούδι «Γνέφει το χεράκι σου» έργο του ιδίου.