Με αφορμή το Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στον Δρυμό, ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας, ξεκινώντας μια συνεργασία σε δράσεις με τον Μορφωτικό Σύλλογο του Χωριού, διοργανώνει πεζοπορία στον Δρυμό Ελασσόνας την παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία - Κυριακή 19 Ιουλίου.

Η πεζοπορία θα γίνει από ένα δασικό μονοπάτι, το οποίο συνδέει το χωριό με την Ελασσόνα με διαδρομή διάρκειας 45-60 λεπτών. Στις μέρες μας το μονοπάτι έχει μετατραπεί σε αγροτικό δρόμο, βατό για κάθε όχημα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Δρυμός, που ανήκει στον Δήμο Ελασσόνας, είναι χτισμένος σε υψόμετρο 470 μ. Εδώ και χρόνια πλέον, οι νέοι κυρίως του χωριού έχουν καταφέρει να κάνουν το πανηγύρι το μεγαλύτερο σημείο αναφοράς για τη διασκέδαση για όσους το γνωρίζουν. Με πολύ κέφι και ενθουσιασμό διοργανώνουν τις ημέρες του Πανηγυριού. Μουσικές, χορευτικά συγκροτήματα, παραδοσιακοί χοροί, ζωντανή μουσική, γλέντι και κέφι που κρατά ως το πρωί.

Σάββατο 18 Ιουλίου: Party Νεολαίας

Κυριακή 19 Ιουλίου: Δημοτική Παραδοσιακή Βραδυά με την ορχήστρα του Α. Σαμόλαδου

Δευτέρα 20 Ιουλίου: Παραδοσιακή Βραδυά με την ορχήστρα του Γ.Ζιάκου)

Με την πεζοπορία αυτή οι παλιοί χωριανοί θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τη διαδρομή που έκαναν με τα πόδια νέοι για να πάνε στην Ελασσόνα για σχολείο, δουλειά, ψώνια ή κάποιες ωραίες φορές και για σινεμά!!!

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Ελασσόνα με κατεύθυνση τον Δρυμό και θα έχει ως πρώτο στόχο την ανάβαση στην κορυφή Γκουμπές (Οφανός) των 740 μ., όπου βρίσκεται μια μικρή Εκκλησία του Προφήτη Ηλία με υπέροχη θέα στον Όλυμπο και στον κάμπο της Ελασσόνας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει βόλτα στο κέντρο του χωριού με τον ενοριακό ναό του Προφήτη Ηλία, την πλατεία και τις πολλές επιλογές για καφέ και φαγητό.

 

Αρχηγός πεζοπορίας: Ζιώγας Χαράλαμπος 6982.050.761

Ώρα αναχώρησης από την Ελασσόνα: 8:00 το πρωί

Ώρα αναχώρησης από τον Δρυμό για την επιστροφή: 13:00

Βαθμός δυσκολίας: απλή πεζοπορική, (βατή για όλους, ακόμα και για παιδιά)

Τιμή συμμετοχής: δωρεάν

Η αφετηρία της πεζοπορίας θα γίνει από τα γραφεία του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου, στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας. Θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή που ξεκινά από το αναψυκτήριο.

Η Βάση Ετοιμότητας των Ελλήνων Διασωστών της Ελασσόνας θα φροντίσει για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην όμορφη αυτή πεζοπορία.

Απαραίτητα υλικά:

• Σακίδιο πλάτης

• Δεύτερη μπλούζα

• Δεύτερες κάλτσες

• Αδιάβροχο μπουφάν

• Νερό (1 λίτρο)

• Αποξηραμένη τροφή ή κάποιο σνακ

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Πρόεδρος του Συλλόγου Τριανταφύλλου Γεώργιος: 6974.728.071

Γραμματεία Συλλόγου Παγγέα Βασιλική: 24930-25.448 & 6974-138.297

Μέρες και ώρες λειτουργίας του Συλλόγου

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 19:30 - 22:30