Χθες στις 28-11-2015 το ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΡΟΤΩΝ  ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ενημερωτική σύσκεψη-συζήτηση στην Φαρκαδόνα όπου τέθηκαν επί τάπητος τα νομοσχέδια βοσκήσιμων γαιών και συνεταιρισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με εισηγητές τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκο Παπαδόπουλο και το μέλους του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ Βασίλη Μακατού. 

Κατά την επίσκεψη επισημάνθηκε από τον κ. Παπαδόπουλο η ανάγκη για σύσταση των συνεταιρισμών, οι οποίοι μέσω του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση αναδεικνύονται σε βασικό εργαλείο για την συλλογική μορφή παραγωγής και την ανασύνταξη του παραγωγικού ιστού της χώρας. Επιπλέον αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το παραγωγικό σύστημα είναι διαλυμένο λόγω της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γι’αυτόν τον λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη να προωθηθεί το νέο νομοσχέδιο. 

Ο κ.Μακατός από την πλευρά του ενημέρωσε τους αγρότες για τις επικείμενες εκκαθαρίσεις οφειλών του ΟΠΕΚΕΠΕ έως και το 2014 ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό το ζήτημα των βοσκήσιμων γαιών καθώς με βάση τα βοσκοτόπια θα λυθούν τα ζητήματα της κτηνοτροφίας.