Το φυσάνε και δεν κρυώνει στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Πρόεδρος Δημοκρατίας, δια χειρός Τσίπρα, ο…Πάκης;! Η επιλογή είναι χειρότερη ακόμα και από εκείνη του Αβραμόπουλου- η οποία θα μπορούσε τουλάχιστον να πλασαριστεί ως «αναγκαία» ώστε να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την θέση του κοινοτικού επιτρόπου. Ούτε αυτό δεν συνέβη, προφανώς πέρασε η άποψη του Γιούνκερ που δεν ήθελε αλλαγές στην Κομισιόν.

Ο Παυλόπουλος, πέραν του ότι δεν έχει τίποτα το αριστερό για να τον προτείνει μια κυβέρνηση της αριστεράς στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα, είναι  από εκείνους που δεν έχουν να επιδείξουν κάτι το αξιοσημείωτο στην πολιτική τους καριέρα. Επιπλέον είναι ταυτισμένος με την μεγαλύτερη …ρουσφετομηχανή που στήθηκε στα χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή.

Το χλιαρό χειροκρότημα που συνόδευσε την ανακοίνωση του υποψηφίου προέδρου στην συνεδρίαση της Κ.Ο. και ο καταιγισμός των αρνητικών σχολίων που ξεπήδησαν μεμιάς στο διαδίκτυο, δείχνουν ότι ο Τσίπρας πήρε μια λάθος απόφαση η οποία θα τον συνοδεύει και κάποια στιγμή θα την πληρώσει ακριβά στους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Το εξωφρενικό είναι ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αστόχησε σε κενό τέρμα. Έκανε μια επιλογή για την οποία δεν τον πίεζαν ούτε τα… προαπαιτούμενα, ούτε τα μνημόνια, ούτε οι δανειστές.

Εκτός και αν ισχύουν όσα οι κακεντρεχείς διακινούν για το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Πώς όλοι τους είναι ένα πράμα και αλληλοστηρίζονται για να μπορούν να πορεύονται καλύτερα στα κομματικά τους μαγαζιά.

Μάλλον ο Καραμανλής θα πρέπει να στείλει στον Αλέξη ένα κουτί σοκολατάκια για την …παλινόρθωση της εποχής του μέσω Πάκη. Τέτοια δικαίωση ούτε στο ύπνο του.