Θετική φαίνεται πως είναι η γνώμη των πολιτών για τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τις εκλογές, τόσο στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, όσο και στο επίπεδο των προγραμματικών δηλώσεων και των εξαγγελιών για τους στόχους που έχει.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Mega, το 79,2% των πολιτών δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ενώ αρνητικά απαντά το 17,9%. Παράλληλα, το 85,5% των πολιτών θεωρούν ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είναι συνεπείς με τις προεκλογικές εξαγγελίες. Όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, το 73,6% των πολιτών πιστεύει ότι θα καταλήξουμε σε συμβιβασμό και συμφωνία, ενώ μόλις το 16,2% θεωρεί πως θα υπάρξει οριστική ρήξη. Ωστόσο, η πλειοψηφία των πολιτών και συγκεκριμένα το 60,9% δεν θεωρεί πως έχει περάσει οριστικά ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, σε αντίθεση με το 34,8% που απαντά πως ο κίνδυνος έχει περάσει.

Το να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ είναι κάτι που επιθυμεί το 76%, ενώ το 19,9% επιθυμεί η χώρα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Στο ερώτημα «πώς κρίνετε την πολιτική και τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης αυτές τις πρώτες 2 βδομάδες», θετικά και μάλλον θετικά απαντά το 78,4%, ενώ αρνητικά μόλις το 16%.