Δήλωση για τον Παύλο Μαρούλη εξέδωσε ο Έκτορας Νασιώκας:

Ένας μεγάλος άνθρωπος , ένας άοκνος υπηρέτης του Θεού και ένας ανθρωπιστής, θιασώτης της εφαρμοσμένης πίστης ότι  η θρησκεία εκτός από την ψυχή  υπηρετεί τις καθημερινές  ανθρώπινες ανάγκες , έφυγε από κοντά μας. Μπορεί το κενό που αφήνει πίσω του  να είναι δυσαναπλήρωτο, οι παρακαταθήκες όμως μιας φωτεινής ανθρώπινης ζωής  αποτελούν οδηγό μιας σίγουρης  πορείας  στο μέλλον για τον καθένα από εμάς.  Ο Πατέρας Παύλος Μαρούλης είναι ένας από εκείνους τους λίγους , ξεχωριστούς ανθρώπους που το ίχνος της δικής τους πορείας  παραμένει φωτεινό αναλλοίωτο στο χρόνο.

 Με τον εκλιπόντα δεν μας συνδέει μόνο  η αργιθεάτικη καταγωγή  μας ή  η κοινή πορεία και η συγγένεια  των πατεράδων  μας  αλλά μια βαθιά  προσωπική φιλία και αλληλοεκτίμηση.  Όταν τον επισκέφτηκα στο κρεβάτι του  μαρτυρίου του,  λίγες ώρες πριν από το τέλος , αποχαιρετώντας  τον  εν ζωή, επαναβεβαιώσαμε αυτή τη σχέση. 

Σήμερα  η Λάρισα με μία πάνδημη τελετή  αποχαιρετά τον καλό Σαμαρείτη της , τον μεγάλο κληρικό , τον δικό της άνθρωπο που την υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση τα τελευταία 56 χρόνια.