Χθες γράφαμε για τα… ψάρια της φοροδιαφυγής που θέλει πιάσει ο νέος υπουργός Επικρατείας Π. Νικολούδης και σήμερα μαθαίνουμε και τα πρώτα αποτελέσματα.

Λοιπόν, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της φοροδιαφυγής αποφασίστηκε η... συγχώνευση  σε μια ενιαία λίστα κάθε είδους λίστας (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, εμβασμάτων εξωτερικού, καθώς και της περίφημης λίστας Νικολούδη), κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, με στόχο τον εντοπισμό προσώπων που περιλαμβάνονται σε πολλές λίστες.

Το δεύτερο σημαντικό μέτρο που έχει ληφθεί είναι η δημιουργία «φύλλου ελέγχου» από το ΣΔΟΕ ώστε να περιοριστούν οι καθυστερήσεις είσπραξης από τυχόν προσφυγές των ελεγχομένων σε εφορίες ή σε φορολογικά δικαστήρια.

Ήδη οι πρώτοι έλεγχοι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέδωσαν και δεσμεύθηκαν 54 τραπεζικοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία υπόπτων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στα αξιοπερίεργα ότι εντοπίστηκε μια γριούλα ετών 88 στον τραπεζικό λογαριασμό της οποίας βρέθηκαν 9 εκατ. ευρώ χωρίς να τα έχει δηλώσει. Άντε να… θυμηθεί η γιαγιά που τα βρήκε…