Συνελήφθησαν χθες το πρωί στα Φάρσαλα, δύο άνδρες ηλικίας 32 και 16 ετών, για κλοπές από αρδευτικές γεωτρήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί χθες το πρωί εντόπισαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρονου στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στο εσωτερικό του: καλώδια χαλκού, διαφόρων διαμετρημάτων, συνολικού μήκους (75,5) μέτρων και συνολικού βάρους (133) κιλών, 46 μεταλλικές μπρούντζινες βάνες και 45 πλαστικά εξαρτήματα αρδευτικών γεωτρήσεων. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει τα παραπάνω αντικείμενα λίγες ώρες νωρίτερα από αρδευτικές γεωτρήσεις των Φαρσάλων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας. 

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και μέρος τους αποδόθηκε σε νόμιμους δικαιούχους.

Επιπλέον, κατασχέθηκε πλήθος εργαλείων που βρέθηκε στο αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης των κλοπών, καθώς επίσης κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφορά των κλοπιμαίων. 

Εξακριβώθηκε ακόμη ότι σε βάρος του 32χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση με ποινή φυλάκισης ενός έτους, ενώ σημειώνεται ότι ο ανήλικος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων Λάρισας.