Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της Α΄τοπικής κατηγορίας με τον Απόλλων Λάρισας και τον Αχιλλέα Φαρσάλων να βλέπουν την αναμέτρηση να λήγει με 0-0 στο στάδιο Αλκαζάρ μπροστά σε 1.500 φιλάθλους και τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων να μένει απαράλλαχτη.

Έχοντας ανοιχτούς λογαριασμούς από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Απόλλων Λάρισας και Αχιλλέας Φαρσάλων συναντήθηκαν στην πρώτη στροφή του δευτέρου γύρου στο νέο έτος στο στάδιο Αλκαζάρ. Το συγκρότημα του Μιχάλη Ζιώγα έχοντας δημιουργήσει μία καλή διαφορά βρισκόταν πέντε βαθμούς πάνω από την ομάδα του Τάκη Παραφέστα. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι που είχαν στο μυαλό τους και την ισοπαλία κατάφεραν να διαχειριστούν τον αγώνα τη στιγμή που ο Αχιλλέας φάνηκε “άνευρος”. Repeat του πρώτου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων με τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες.

Δυναμικά μπήκαν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες. Μόλις στο 5ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου από δεξιά, ο Κολλιός πήρε τη κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, με τη μπάλα όμως να περνά άουτ. Ενώ δύο λεπτά μετά, ο Κυριάκος “γέμισε” στην αντίπαλη περιοχή, εκεί όπου ο Παλάσκας νικήθηκε από τον Γκικούδη ενώ στο “ριμπάουντ” ο Μπόντε σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Αχιλλέα.

Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά με τις ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα νώτα τους παρά να δημιουργούν. Το συγκρότημα του Μιχάλη Ζιώγα ήταν αυτό που απείλησε και πάλι με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Συγκεκριμένα στο 37′ ο Κυριάκος εκτέλεσε νέο κόρνερ από τα δεξιά, με τον Μπόντε ανενόχλητος να παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας αλλά ακόμα μία φορά κατέληξε άουτ. Μάλιστα αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος.

Με αλλαγές ξεκίνησαν και οι δύο προπονητές στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθώντας να φρεσκάρουν έτσι τις ομάδες του. Ο Μιχάλης Ζιώγας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κουβελά στη θέση του Νάστα, ενώ ο Τάκης Παραφέστας αντικατέστησε τον Κομισόπουλο περνώντας στη θέση του τον Τλούπα. Εννέα λεπτά μετά την έναρξη, ο Αχιλλέας απείλησε στο παιχνίδι, όταν το σουτ του Πλιάγκα έξω από την περιοχή κόντραρε σε σώματα για να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου σε κόρνερ.

Για να περάσουν αρκετά λεπτά μέχρι να ζεσταθεί το παιχνίδι σε ένα κακό δεύτερο μέρος, όταν ένα φάουλ του Κυριάκου άναψε τα αίματα στην κερκίδα, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο στο 78′. Ενώ ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Παλάσκα μέσα από την περιοχή να πιάνει το γυριστό, αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έδιωξαν σε κόρνερ.

Τελικά το γκολ δεν μπήκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης με το τελικό σκορ να είναι το 0-0 σε ένα repeat του πρώτου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων και τη διαφορά να μένει στους συν πέντε βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Μιχάλης Ζιώγας): Μπρέλλας, Γιαννακόπουλος, Λιλολάρι, Κολλιός, Φλώρος, Κουρδής, Κούρος, Νάστας (46′ Κουβελάς), Κυριάκος, Παλάσκας, Μπόντε.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Τσιανάκας, Οικονόμου, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Νεμπεγλέρας, Κομισόπουλος (47′ Τλούπας), Τσετιροκλής (60′ Κακαζούκης), Μπένος, Πλιάγκας (74′ Λύτρας), Βούλγαρης.

Διαιτητής: Τζήλος. Βοηθοί: Αναστασίου, Παπαδημητρίου.

larissasportnews.gr (Χρίστος Τζίκας)