Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε η ΑΕΛ το απόγευμα της Πέμπτης στην Ελευσίνα, όπου επικράτησε του τοπικού Πανελευσινιακού με 1-4. Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις παίζοντας καλό ποδόσφαιρο παρά τις πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα, καθώς όλοι όσοι έπαιξαν το Σάββατο στην Ριζούπολη έμειναν εκτός για ξεκούραση ενόψει του ντέρμπι. Με τη νίκη της η ΑΕΛ είναι πρώτη στον όμιλο, καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ΑΕΚ που κέρδισε στην Ξάνθη με 0-1. Πλέον η ΑΕΛ έχει άλλα δύο παιχνίδια στο ARENA, πρώτα με την Ξάνθη και στο τέλος με την ΑΕΚ, με τον στόχο της πρόκρισης να είναι εφικτός.

Το γκολ για την ΑΕΛ δεν άργησε να έρθει, αφού στο 22’ ο Κρητικός με ωραίο πλασέ στο «Γ» της εστίας άνοιξε το σκορ. Το ημίχρονο κύλησε χωρίς άλλο γκολ μέχρι τη λήξη του. 

Με το «καλημέρα» του δεύτερου μέρους η ΑΕΛ έκανε το 0-2. Ο Μονιάκης σέντραρε και ο Κάπος με «τακουνάκι» διπλασίασε τα τέρματα των «βυσσινί». Η απάντηση του Πανελευσινιακού ήταν άμεση, με τον Κακαρά έπειτα από σέντρα να μειώνει σε 1-2 για τους γηπεδούχους.

Στο 59’ μετά από σέντρα του Μονιάκη ο προωθημένος Δημήτρης Σουλιώτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ και πάλι στα δύο τέρματα διαφορά. Από το σημείο αυτό η ΑΕΛ ενέτεινε την πίεση κερδίζοντας μάλιστα πένταλτι στο 63ο λεπτό. Ωστόσο, ο Μίλαν Μπόγιοβιτς δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Στεργιώτη από τα έντεκα βήματα, καθώς ο τελευταίος απέκρουσε το πλασέ του Σέρβου. Οι παίκτες του Ντόστανιτς δεν πτοήθηκαν, αλλά συνέχισαν να πιέζουν και μετά από συνεχή κόρνερ ο Δημήτρης Κάπος βγήκε τετ-α-τετ και έκανε το 1-4 μέσα σε κλίμα αποθέωσης.

Οι Συνθέσεις

Πανελευσινιακός (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Παληγεώργος, Λίτσιος, Ταμπάκης, Κακαράς, Γκεμίσης, Γιαννιτσάνης, Τζώρτζης, Δημόπουλος, Κορνελάτος, Ζήσης. 

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Μονιάκης, Σουλιώτης, Κομεσίδης, Χάμος, Χοτζάλι, Ροβίθης, Κρητικός, Πάτο, Καπός.

Βαθμολογία 7ου ομίλου 

Λάρισα 3 

ΑΕΚ 3 

Skoda Ξάνθη 0 

Πανελευσινιακός 0 

Η 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου 

Skoda Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1 

(51' Κρισάντους) 

Πανελευσινιακός-Λάρισα 1-4 

(48', Κακαράς-22' Κρητικός, 46', 78' Καπός, 60' Σουλιώτης) 

Επόμενη αγωνιστική 

Λάρισα-Skoda Ξάνθη 

ΑΕΚ-Πανελευσινιακός