Την πρώτη της απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα της Football League γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου η ΑΕΛ. Στη δύσκολη έδρα της Ριζούπολης ο Απόλλων Σμύρνης χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο έλεγχε το παιχνίδι, με την ΑΕΛ να μην μπορεί να παράγει φάσεις όπως έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια. 

Κόντρα στα προγνωστικά ο Ράτκο Ντόστανιτς έδωσε για δεύτερη σερί αγωνιστική φανέλα βασικού στον Μίλαν Μπόγιοβιτς, αφήνοντας στον πάγκο τον Ματθαίο Μαρουκάκη. 

Αναγκαστική αλλαγή στο α' ημίχρονο

Οι "βυσσινί" μπήκαν μουδιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο και ο Απόλλων από νωρίς πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν λιγοστές, αφού επικράτησαν σκληρές μονομαχίες και από τις δύο πλευρές. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κόρνερ και φάουλ έξω από την περιοχή, με συνέπεια το πρώτο 45λεπτο να κυλίσει χωρίς σκορ. Δεν έλειψαν τα δυσάρεστα όμως στην ΑΕΛ, αφού στο 26' ο Πολ Ουρτάδο αισθάνθηκε ενοχλήσεις και βγήκε αναγκαστικά αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Πάτο. 

Δοκάρι στο φινάλε για τον Απόλλωνα

Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν ούτε και μετά την ανάπαυλα. Αμφότερες οι ομάδες δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν αξιοσημείωτες φάσεις. Στο 68' μπήκε στον αγώνα ο Μαρουκάκης σε μία προσπάθεια της ΑΕΛ να πιέσει για το γκολ. Έπρεπε να φτάσουμε στο 72' για να δούμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία και αυτή ήταν για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Τζιώρας από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Καβουσάκη προς ανακούφιση των παικτών της ΑΕΛ. O Χοτζάλι μπήκε στη θέση του Μπουντόπουλου στο 88' και μέχρι το 94' το παιχνίδι δεν είχε φάσεις, φέρνοντας ένα 0-0 που συνιστά την πρώτη απώλεια βαθμών της ΑΕΛ φέτος.

Στις εξέδρες της Ριζούπολης βρέθηκαν και περίπου 200 οπαδοί της ΑΕΛ για να στηρίξουν από κοντά την ομάδα, ενώ τον αγώνα είδαν και χιλιάδες άλλοι Λαρισαίοι μέσω της συχνότητας του OTE TV.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΛ (Ράστκο Ντόστανιτς) : Καβουσάκης, Νικολακάκης, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος, Κοντοχρήστος, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Ουρτάδο, Ναγιάρ, Μπουντόπουλος, Μπόγιοβιτς

Απόλλων Σμύρνης: (Αλέκος Βοσνιάδης) Ταϊρης, Πάνος, Γκότοβος, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, ΦΑτιόν, Λαγός, Παρπέξ, Αλμπάνης, Κονέ, Τζιώρας

Μείωσαν τη διαφορά τα Τρίκαλα

Στους υπόλοιπους αγώνες, ο Εργοτέλης κέρδισε τον Παναιγιάλειο με 3-2, η Καρδίτσα μέσα στην Ελευσίνα με 0-1, η Παναχαϊκή στις Σέρρες με 1-2, ο Ολυμπιακός Βόλου τη Λαμία με 1-0, η Καλλιθέα τη Ζάκυνθο με 1-2, ενώ στο 1-1 έμειναν Κισσαμικός και Αχαρναϊκός. 

Σε συνδυασμό με την νίκη του ΑΟ Τρίκαλα κόντρα στην Κέρκυρα με 3-2 την Παρασκευή, η ΑΕΛ πλέον βρίσκεται μπροστά από τον ΑΟΤ μόλις για 2 βαθμούς.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1: ΑΕΛ 13

2: Τρίκαλα 11

3: Κέρκυρα 9

4: Παναχαϊκή 7

5: Αγροτικός Αστέρας 7

6: Εργοτέλης 7

7: Ολυμπιακός Βόλου 4

8: Καλλιθέα 7

9: Αναγέννηση Καρδίτσας 7

10: Κισσαμικός 6

11:  Αχαρναϊκός 6

12: Απόλλων Σμύρνης 6

13: Λαμία 5

14: Πανσερραϊκός 4

15: Χανιά 4

16: Παναιγιάλειος 4

17: Ζάκυνθος 4

18: Πανελευσινιακός 0