Ο Βαγγέλης Πλεξίδας παίρνει θέση για ΑΕΛ και Τζαναβάρα και απαντάει στα όσα τον κατηγορούν. Εξαπολύει επίθεση στον τέως προπονητή Παναγιώτη Τζαναβάρα, παραδέχεται ότι έχει κάνει λάθη και δίνει το έναυσμα για πέντε νίκες, πλέι οφ και άνοδο στη Superleague.

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δήλωσε μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΛ ότι δεχόταν παρεμβάσεις στο έργο του από τον Βαγγέλη Πλεξίδα. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ δίνει τις απαντήσεις του στο Sport24.gr, κατηγορώντας τον Κορίνθιο προπονητή. Ο Πλεξίδας παραδέχτηκε ότι έχει κάνει σφάλματα στη θητεία του, αλλά ότι πληρώνει λάθη του παρελθόντος. Αναλυτικά:

-Ο κ. Τζαναβάρας δήλωσε ότι μετάνιωσε που ήρθε στην ΑΕΛ. Τι έχετε να πείτε;

''Ο κ. Τζαναβάρας να κρατήσει τις φωτογραφίες από τη θητεία του στην ΑΕΛ, γιατί σε τέτοια ομάδα δεν θα ξαναδουλέψει στη ζωή του. Έχω κάνει τραγικά λάθη, αλλά βαρέθηκα να μου χρεώνουν όλες τις αποτυχίες τους. Το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει, και σε αυτό έχει δίκιο ο Τζαναβάρας, είναι ότι άνθρωποι εκτός Λάρισας μου φόρτωσαν στην ομάδα μέτριους προπονητές και παίκτες. Τώρα καταλαβαίνω πόσο δίκιο είχε ένας Λαρισαίος δημοσιογράφος όταν μου είπε ότι στη Λάρισα δεν χωράνε μετριότητες και ότι οι παίκτες και οι προπονητές που θα έρθουν πρέπει να είναι μια κλάση ανώτεροι από τις άλλες ομάδες''.

-Ο κ. Τζαναβάρας παραπονέθηκε ότι δεχόταν παρεμβάσεις στο έργο του.

''Από ό,τι μου είπαν, απέδωσε την αποτυχία του στο ότι οι παίκτες που ήρθαν ήταν ανέτοιμοι. Εκτός του Φλεριβάλ, όλοι οι άλλοι αγωνιζόντουσαν στις ομάδες τους. Εκτός αν θεωρεί ότι όλοι οι προπονητές ήταν άσχετοι και μόνο ο ίδιος μεγάλος προπονητής. Όσον αφορά στους παίκτες που χρησιμοποιούσε παραδέχτηκε ότι τους επέλεγε μόνος του. Πού ήταν λοιπόν η παρέμβαση; Όταν ήρθε μου ζήτησε έναν μήνα για να φτιάξει την ομάδα. Πέρασαν τρεις μήνες και η ομάδα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Παρόλα αυτά, τον στήριξα , ακόμα και μετά από οδυνηρή ήττα. Δηλαδή αν τον έφερνα το καλοκαίρι πότε θα ήταν έτοιμη η ομάδα; Τα Χριστούγεννα; Και σε πόσο υψηλό τέμπο πρέπει να φτάσουν αυτοί οι παίκτες για να κερδίσουν τους πιτσιρικάδες του Πιερικού ή τον αποδεκατισμένο Αιγινιακό; Δηλαδή ο Βόλος που ήρθε με πέντε νέους παίκτες, που δεν είχαν λεπτό συμμετοχής στις ομάδες τους, έχει μάγο προπονητή;''.

-Μίλησε και για κακή ψυχολογία ο κ. Τζαναβάρας από πλευράς παικτών; Τι απαντάτε;

''Πράγματι, ο Ν' Γκεσάν και ο Πίντο ήρθαν την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία και ζήτησαν να επιστρέψουν τα χρήματα και να φύγουν. Ήταν ξενερωμένοι από τη μη χρησιμοποίησή τους. Ενημερώσαμε τον κ. Τζαναβάρα και του ζητήσαμε να μιλήσει μαζί τους για να μη χάσουμε δύο πολύτιμους παίκτες. Όποιος θέλει ας ρωτήσει τους παίκτες για να δούμε ποιος λέει την αλήθεια. Όσον αφορά στις άλλες συζητήσεις που έκανε με παίκτες, αφορούσαν παράπονα στο πρόσωπό του για επεισόδιο που ο ίδιος δημιούργησε. Γενικά οι παίκτες είναι ανακουφισμένοι από την αποχώρησή του, αφού τους είχε κουράσει η ανασφάλεια και η ευθυνοφοβία του''.

-Από εδώ και πέρα τι μέλλει γενέσθαι στην ΑΕΛ;

''Η ΑΕΛ έχει το καλύτερο υλικό στην κατηγορία και προπονητή (σ. Σούλης Παπαδόπουλος) που ανέλαβε την ευθύνη να την οδηγήσει σε πέντε νίκες, χωρίς άλλες δικαιολογίες. Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά τουλάχιστον θέλω να δω την ομάδα να παλεύει για τη νίκη και όχι να ξεφτιλίζεται αγωνιστικά, γιατί αυτό δεν αρμόζει στην ΑΕΛ. Αν είχα διώξει τον Τζαναβάρα πιο νωρίς, η ΑΕΛ θα ήταν ήδη στα πλέι οφ, φοβήθηκα όμως τις αντιδράσεις του κόσμου. Ξέρω ότι με τις επιλογές μου τους έχω απογοητεύσει, θέλω όμως να πετύχω στη Λάρισα. Το χρωστάω στον εαυτό μου και στον κόσμο. Έχω καταλάβει πλέον που βρίσκομαι, απλά πληρώνω λάθη του παρελθόντος, τα οποία όλοι όσοι αποχωρούν εκμεταλλεύονται για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους. Στόχος της ΑΕΛ παραμένει η είσοδος στα πλέι οφ και η άνοδος στη Superleague''.

sport24.gr