Με κάθε επισημότητα διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας η παρουσίαση του Ράτκο Ντόστανιτς, του νέου προπονητικού τιμ και του Ζοέλ Τσιμπάμπα, ενώ έλαβε χώρα και η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Σέρβου προπονητή και του νέου μεγαλομετόχου, Αλέξη Κούγια.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης ο Ράτκο Ντόστανιτς δεν είχε αυταπάτες για το νέο ξεκίνημα, επισημαίνοντας πως η ΑΕΛ "χτίζεται από το μηδέν", δεδομένου ότι εκτός από το προπονητικό τιμ και τη διοίκηση έχουν αποχωρήσει και σχεδόν όλοι οι παίκτες από πέρυσι. Ο Ράτκο Ντόστανιτς προανήγγειλε ένα μικρό ρόστερ με παρουσία αρκετών νέων σε ηλικία παικτών, ενώ αποκάλυψε πως η προετοιμασία θα ξεκινήσει στα Δένδρα στις 26 Ιουλίου. Όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να υιοθετήσει η ΑΕΛ, έκανε λόγο για επιθετικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας μάλιστα πως "στο AEL FC ARENA μπροστά σε 15.000 κόσμου, θα έχουμε εμείς πάντα την κατοχή της μπάλας και δεν θα τη γυρίζουμε ποτέ πίσω".

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε "ιδέα" την ΑΕΛ, βάζοντας ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν στη Football League, καθώς δήλωσε πως στόχος για την ΑΕΛ είναι η άνοδος στη Super League μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Football League. "Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής να έχω την ιδιότητα του εγγυητή της νέας ΑΕΛ. Για μένα η λέξη ιδιοκτήτης δεν υπάρχει. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτή την ιδέα. Είναι βέβαιο πως θα γίνουν λάθη αλλά να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερα. Όσο λιγότερο μιλάει ο ιδιοκτήτης τόσο καλύτερα είναι τα γεγονότα που τον περιβάλλουν. Εύχομαι την επόμενη φορά που θα έρθουμε σε επαφή να είναι το τέλος του πρωταθλήματος όταν θα έχουμε κατακτήσει τον τίτλο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Στην παρουσίαση το παρών έδωσε και το νέο προπονητικό τιμ. Ο Κώστας Κατσάρας είναι βοηθός του Ράτκο Ντόστανιτς, ο Κώστας Μαντζιώκας γυμναστής και ο Βαγγέλης Τσότσας προπονητής τερματοφυλάκων. Στην ομάδα Νέων επικεφαλής θα είναι ο Κώστας Κολομητρούσης, ενώ νέος Γενικός Διευθυντής είναι ο παλαίμαχος άσος των "βυσσινί", Θωμάς Κυπαρίσσης.

Ο τελευταίος μάλιστα, παρουσίασε τον Ζοέλ Τσιμπάμπα που επιστρέφει για να κάνει τη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΛ, με τον Κονγκολέζο να ποζάρει με το κασκόλ και τη φανέλα των "βυσσινί", αλλά να μην κάνει δηλώσεις. Μετά την παρουσίαση όλοι ξεκίνησαν για το AEL FC ARENA, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Εθνικής Νέων κόντρα στη Ρωσία.

Πήρε Καπό και Νικολόπουλο η ΑΕΛ

Τρεις μεταγραφές σε λιγότερο από 24 ώρες ολοκλήρωσε η ΑΕΛ, έχοντας ξεκινήσει δυναμικά τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά στη Football League. Μετά την επιστροφή του Ζοέλ Τσιμπάμπα στην ομάδα, η διοίκηση απέκτησε άλλους δύο ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Δημήτρη Καπό και Ντίνο Νικολόπουλο, που αμφότεροι έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν την καριέρα τους στη Λάρισα. Ο 22χρονος επιθετικός Δημήτρης Καπό την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Οπούντιο Μαρτίνου στη Γ' Εθνική, όπου σημείωσε 7 γκολ σε 26 αγωνιστικές, ενώ έχει παραστάσεις και από Super League, καθώς τη σεζόν 2013-2014 έπαιξε στον Λεβαδειακό. Ο Νικολόπουλος, από την άλλη, είναι αριστερό μπακ, αλλά μπορεί να αγωνιστεί όλη τη γραμμή. Ο 21χρονος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανηλειακού, ενώ έχει περάσει από την ΑΕΚ και τη Ζάκυνθο. Υπενθυμίζεται πως με την ΑΕΛ έχει συμφωνήσει και ο Τάσος Κυριάκος.

*Φωτογραφίες από Athleticlarissa.gr