Άνοιξε σήμερα τις εργασίες του στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, το διήμερο σεμινάριο καθηγητών διαιτησίας καλαθοσφαίρισης το οποίο διοργανώνει η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για μία σχολή διαιτησίας υψηλού επιπέδου, η οποία φιλοδοξεί μέσα από τους έμπειρους και διακεκριμένους ομιλητές, να μεταλαμπαδεύσει στους 20 συμμετέχοντες τις γνώσεις εκείνες που θα χρειαστούν ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να διδάξουν τη διαιτησία του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία αφενός γιατί πραγματοποιείται μετά από σχεδόν 15 χρόνια με τη συνδρομή της Περιφέρειας, αλλά και γιατί συμμετέχουν πρόσωπα παγκόσμιας εμβέλειας στο χώρο του μπάσκετ, όπως ο πρόεδρος των Ελλήνων Προπονητών κ. Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Υπεύθυνος Διαιτησίας της Ευρωλίγκας κ. Κώστας Ρήγας.

Κώστας Αγοραστός: «Ο αθλητισμός για εμάς είναι φιλοσοφία ζωής»

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με αφορμή την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου, τόνισε τα εξής: «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που μετά από 15 χρόνια, διεξάγεται στην περιοχή μας ένα σεμινάριο διαιτησίας. Δε θα σταματήσω να λέω ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια και ότι ο αθλητισμός δημιουργεί ανθρώπους υγιείς και δυνατούς, που ξέρουν να παλεύουν, να πέφτουν αλλά πάντα να σηκώνονται, να αγωνίζονται και να κερδίζουν.

Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς που βρίσκονται σήμερα στη Λάρισα ο κ. Ρήγας που βρίσκεται στο hall of fame των διαιτητών και ο κ. Γιαννάκης που με τη διαδρομή του στον αθλητισμό μας έχει κάνει πολλές φορές εθνικά υπερήφανους. 

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αθλητισμό γιατί για εμάς είναι φιλοσοφία ζωής κι έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζει και η πολιτεία. Ειδικά για το άθλημα του μπάσκετ πράξαμε στο μέγιστο του δυνατού όλα εκείνα για να βελτιώσουμε τις υποδομές του αθλήματος. Ενδεικτικά αναφέρω πως αντικαταστήσαμε τα παρκέ σε τέσσερα γήπεδα της Λάρισας. Ταυτόχρονα δημιουργήσαμε τέσσερα γυμνασιακά γήπεδα, ένα μεγάλο κλειστό στην Αλόννησο κι ένα στη Σκιάθο, στην Αγριά, ένα πολύ μεγάλο στην Καρδίτσα κι έχουμε χρηματοδότηση για ένα εξίσου μεγάλο στα Τρίκαλα, ενώ παραδώσαμε και το κλειστό στο Μουζάκι.

Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας και την παρουσία σας. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στις εργασίες του σεμιναρίου.»

Ηλίας Καφές: «Το καλύτερο σεμινάριο της Ομοσπονδίας»

Την εκτίμηση πως το σεμινάριο καθηγητών διαιτησίας θα είναι «το καλύτερο που έγινε ποτέ στην ιστορία της Ομοσπονδίας» εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης κ. Ηλίας Καφές για να ευχαριστήσει στη συνέχεια τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, σημειώνοντας  μεταξύ άλλων πως «είναι κοντά μας σε κάθε μας πρόβλημα και προσπάθεια. Είναι κοντά σε όλο τον υγιή αθλητισμό και ο αθλητικός κόσμος της Θεσσαλίας το αναγνωρίζει και το έχει ανταποδώσει με τον καλύτερο τρόπο.»

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Αθλητική περιφέρεια η Θεσσαλία»

Ο πρόεδρος των Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης κ. Παναγιώτης Γιαννάκης σημείωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί βρίσκομαι σε μία σχολή που θα δώσει κάτι περισσότερο στους ανθρώπους που προσπαθούν για την πρόοδο του αθλήματος και βρίσκομαι εδώ με δύο ιδιότητες, εκείνη του ανθρώπου που λατρεύει το μπάσκετ αλλά και το προπονητή. Είναι απαραίτητη η συνεργασία διαιτητών και προπονητών, ώστε πραγματικά να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το άθλημα να αποκτήσει ακόμη περισσότερους φίλους. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ,είναι ότι το μπάσκετ είναι ένα σπορ που μπορούμε να το παίξουμε όλοι μας και μπορεί να δώσει ικανοποίηση σε μικρούς και μεγάλους.

Κύριε Περιφερειάρχη ειλικρινά χαίρομαι γιατί η περιφέρειά σας είναι μία αθλητική περιφέρεια, έχει χαρίσει πάρα πολλούς αθλητές και στο χώρο του μπάσκετ. Σας παρακολουθώ κι εγώ από μακριά, βλέπω την αγάπη για τον αθλητισμό και την προσπάθεια να δώσετε ευκαιρίες να παρακινηθεί η νεολαία εδώ, αλλά και όλοι οι άνθρωποι της Περιφέρειας. Σας συγχαίρω και χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι εδώ».

Κώστας Ρήγας: «Σχολή με κύρος που θα βγάλει τη νέα γενιά διαιτητών»

Ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας και πρώην διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης κ. Κώστας Ρήγας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήταν η πρώτη φορά που άκουσα στην τηλεόραση τον περιφερειάρχη να μιλά και να εκφράζεται για διάφορα πολιτικής φύσης θέματα. Θέλω να σας πω ότι ήταν τόσο θετική η απήχηση που είχε πάνω μου, που πραγματικά αυτή τη στιγμή που βρίσκομαι μαζί του, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα. Κύριε Περιφερειάρχη να ξέρετε ότι είναι πραγματικά τιμή να σας γνωρίζω πραγματικά, να έχω σχηματίσει μία άποψη από την τηλεόραση από αυτά που έχετε διατυπώσει, αλλά πολύ περισσότερο να έχω μάθει περισσότερα πράγματα από την δραστηριότητά σας που δεν είναι μόνον αθλητική. Είναι πολύ περισσότερο κοινωνική και θεωρώ ότι ο τόπος σας πρέπει να είναι ευτυχής που σας έχει περιφερειάρχη.

Πρόκειται για μία σχολή που προσδίδει ιδιαίτερο κύρος στους ανθρώπους που θα διδάξουν την καινούρια γενιά διαιτητών. Για να βγάλουμε μία καινούρια γενιά διαιτητών, γιατί σήμερα υπάρχει μεγάλη στασιμότητα. Δεν υπάρχει παραγωγή διαιτητών, δεν υπάρχει παιδεία και εκπαίδευση διαιτητών.»