Αλλαγή σελίδας για την ΑΕΛ από το περασμένο Σάββατο, με τον Βαγγέλη Πλεξίδα να αποχωρεί οριστικά από την ομάδα δίνοντας τα «κλειδιά» στον Αλέξη Κούγια.

Ο Αλέξης Κούγιας αν και ακόμη δεν έχει υπογράψει τα απαραίτητα συμβόλαια για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ, κάτι που αναμένεται να γίνει την Τετάρτη, έχει σηκώσει τα… μανίκια και έχει ξεκινήσει να δημιουργεί τη νέα ομάδα που εκτός μεγάλου απροόπτου τη νέα σεζόν θα μετέχει στην Β’ Εθνική.

Την Παρασκευή βρέθηκε στα Τρίκαλα με τον Βαγγέλη Πλεξίδα, όπου έδωσαν τα χέρια, και το Σάββατο επέστρεψε στη Λάρισα όπου είχε μια σειρά επαφών με φορείς της πόλης. Συγκεκριμένα βρέθηκε με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη. Επίσης συναντήθηκε με αρκετούς Λαρισαίους επιχειρηματίες τους οποίους θέλει να βάλει στο «παιχνίδι» ώστε να αγοράσουν μετοχές και να βοηθήσουν την ΑΕΛ. Το απόγευμα του Σαββάτου ο Αλέξης Κούγιας είχε για περίπου δύο ώρες πολύ σημαντική συνάντηση με την Ερασιτεχνική ΑΕΛ σε καλό κλίμα.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σάββατο Πλεξίδας και Κούγιας, ο Τρικαλινός μέσω της εταιρίας LA FARM ενδέχεται να διατηρήσει κάποιες από τις μετοχές της «βυσσινί» ΠΑΕ. Επισημαίνεται ωστόσο πως τα θέματα της ομάδας θα τα χειρίζεται αποκλειστικά ο νέος ιδιοκτήτης με τον Πλεξίδα να μην έχει πια λόγο στις αποφάσεις. «Οι κ.κ. Αλέξης Κούγιας και Βαγγέλης Πλεξίδας συμφώνησαν όπως, από σήμερα ο κος Αλέξης Κούγιας θα χειριστεί προσωπικά το θέμα της προσλήψεως του προπονητού της ΑΕΛ, αλλά και των μεταγραφών των παικτών της ΑΕΛ, οι οποίοι θα επανδρώσουν το ρόστερ», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ξεκινά άμεσα ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες του athleticlarissa.gr, ο Αλέξης Κούγιας θέλει να φτιάξει μια διοίκηση με Λαρισαίους επιχειρηματίες τον ίδιο να είναι μεγαλομέτοχος, αλλά όχι πρόεδρος. Όσον αφορά στο πλάνο του για το αγωνιστικό κομμάτι, σκοπεύει δημιουργήσει μια ομάδα αρκετά νεανική με κάποιους παίκτες που θα φέρει από την Πάτρα και την Παναχαϊκή, επίσης θα κρατήσει κάποιους παίκτες από την περσινή ΑΕΛ που δεσμεύονται με συμβόλαια και μπορούν να βοηθήσουν και θα κάνει ποιοτικές μεταγραφές Ελλήνων και ξένων παικτών που θα αναβαθμίσουν το ρόστερ.

Φυσικά πρώτο μέλημά του είναι να ολοκληρώσει τις επαφές και τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει το νέο τεχνικό που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι νέος σε ηλικία. Ο Αλέξης Κούγιας έφυγε το βράδυ του Σαββάτου από τη Λάρισα και θα επιστρέψει αύριο, οπότε και αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια για τις προθέσεις του. Όσον αφορά στο προπονητικό κέντρο, ο Αθηναίος ποινικολόγος έχει αποφασίσει να επαναφέρει την ομάδα Νέων στα Δένδρα και θέλει να προσλάβει και ένα τεχνικό τιμ από τη Λάρισα για να αναλάβει την ομάδα.

Τέλος, το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους οπαδούς είναι το γηπεδικό. Είναι ήδη γνωστή η πρόθεσή του Κούγια να επιστρέψει η ΑΕΛ στο AEL FC ARENA, κάτι που είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί, καθώς ο δικηγόρος έχει ήδη κάνει επαφές με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου, Κώστα Πηλαδάκη, έχοντας συμφωνήσει προφορικά. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες τις επόμενες μέρες, καθώς ξεκινά ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά.