Τρία γκολ, πολλά νεύρα, μία αποβολή και πολλά χειροκροτήματα. Απ' όλα είχε το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Αγροτικό Αστέρα το Σάββατο στο AEL FC ARENA, στο οποίο η ΑΕΛ δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε μία ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα με 2-1. 

Με το τρίποντο αυτό οι "βυσσινί" έφτασαν τους 20 βαθμούς και παραμένουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας, διατηρώντας το αήττητο.

Στο αγωνιστικό μέρος, το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΛ, αφού μόλις στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ με γκολ του Ροβίθη. Μετά το γκολ οι παίκτες του Ντόστανιτς έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα χωρίς να είναι καταιγιστικοί στην επίθεση, με το παιχνίδι να πηγαίνει στο ημίχρονο με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. 

Μετά την ανάπαυλα οι παίκτες του Αγροτικού Αστέρα μπήκαν... φουριόζοι στο χορτάρι και γρήγορα έφτασαν στην ισοφάριση με αυτογκόλ της ΑΕΛ. Σέντρα του Γιέσιτς στην προσπάθεια του Κομεσίδη να διώξει η μπάλα πήγε στα δίχτυα της ΑΕΛ στο 48 λεπτό και το ματς πήρε άλλη τροπή. 

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε τους "βυσσινί" που 5 λεπτά μετά μόλις πήραν εκ νέου προβάδισμα. Μετά από σουτ του Μπουντόπουλου που απέκρουσε ο γκολκίπερ του Αγροτικού Αστέρα, ο Μαρουκάης παίρνει το ριμπαουντ και κάνει το 2-1 για την ΑΕΛ στο 53 λεπτό.

Το παιχνίδι ήταν ήρεμο μέχρι το 61' όταν προέκυψε ένταση όταν ο διαιτητής έδειξε δύο κίτρινες στον Μπουντόπουλο αποβάλοντάς τον, με συνέπεια η ΑΕΛ να συνεχίσει τον αγώνα με 10 παίκτες. 

Παρά το μειονέκτημα όμως η ΑΕΛ έλεγχε τον αγώνα και δεν απειλήθηκε από την ομάδα του Ευόσμου. Αντιθέτως, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο χάνοντας ευκαιρίες μέχρι και το 94' που το ματς έληξε.

Πριν τη σέντρα του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο και για τα θύματα στο Παρίσι, με τους φιλάθλους να χειροκροτούν την κίνηση.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 14 Νοεμβρίου

ΑΕΛ - Αγροτικός Αστέρας 2-1 (8' Ροβίθης, 53' Μαρουκάκης - 47' Γέσιτς)

Κυριακή 15 Νοεμβρίου

Απόλλων – Πανελευσινιακός (15:00, Γήπεδο «Γ. Καμάρας)

ΑΟ Τρίκαλα – Πανσερραϊκός (15:00, Αλκαζάρ) 

Εργοτέλης - Ολυμπιακός Βόλου (15:00, Παγκρήτιο Στάδιο)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Ζάκυνθος (15:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)

Παναχαϊκή - Αχαρναϊκός (15:30 ΟΤΕ)

Λαμία - Καλλιθέα (18:00 ΟΤΕ, ΔΑΚ Λαμίας)

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου

Παναιγιάλειος - Κισσαμικός (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Κέρκυρα - ΑΟ Χανιά (18:00 ΟΤΕ, ΕΑΚ Κέρκυρας)

Η βαθμολογία

1. ΑΕΛ 20

2. Τρίκαλα 14

3. Κέρκυρα 13 

4. Κισσαμικός 11

5. Παναχαϊκή 11

6. Καλλιθέα 11

7. Απόλλων Σμύρνης 10

8. Αχαρναϊκός 10

9. Ολυμπιακός Βόλου 10

10. Χανιά 10

11. Εργοτέλης 10

12. Αναγέννηση Καρδίτσας 10

13.  Αγροτικός Αστέρας 8

14. Πανσερραϊκός 7

15. Λαμία 7

16. Ζάκυνθος 6

17. Παναιγιάλειος 5

18. Πανελευσινιακός 0

Κούγιας: «Η ΑΕΛ είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα»

Με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» καλωσόρισε τον κόσμο στο γήπεδο ο Αλέξης Κούγιας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ πριν τη σέντρα μίλησε από τα μεγάφωνα του ARENA στους φιλάθλους που πήγαν στο γήπεδο για τον αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα, ευχαριστώντας τους για τις προσφορές ειδών που έκαναν. Ακόμα, στάθηκε στην ποινή μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να ξαναδώσουν αφορμή ώστε να υπάρξει νέα τιμωρία.

«Να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου αλλά και όλων των ανθρώπων στην ομάδα μας. Τα παιδιά της Λάρισας τα παιδιά της Θεσσαλίας εσείς οι ίδιοι καταφέρατε σε λίγο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που επιτράπει να βρεθούν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, να γεμίσετε τρία φορτηγά με ρούχα, παιχνίδια και φάρμακα. Αυτό δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ελλάδα, μία ποδοσφαιρική ομάδα να αγγίξει τόσο στις ψυχές των ανθρώπων που το έχουν τόσο ανάγκη. Είχα από την πρώτη φορά όταν πήρα τις μετοχές αυτής της ομάδας ότι η ΑΕΛ είναι κάτι παραπάνω από μία ποδοσφαιρική ομάδα. Θα ήθελα να κάνω μία έκκληση επίσης μετά την τιμωρία, ας μην δώσουμε καμία άλλη ευκαιρία σε κάποιους να μας τιμωρήσουν και πάλι. Ας γίνουμε εμείς οι φύλακες της ίδιας της ομάδας μας και να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, διαφυλάσσοντας την. Σας ευχαριστώ και με τη νίκη», ήταν τα λόγια του Αλέξη Κούγια.

Ξανθιώτες… κατάσκοποι στο ARENA

Εκτός από τους χιλιάδες Λαρισαίους που για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι γέμισαν το AEL FC ARENA για να δουν από κοντά την προσπάθεια των παικτών της ΑΕΛ στη Football League, στις εξέδρες του υπερσύγχρονου γηπέδου κάθονταν το απόγευμα του Σαββάτου και τρεις… κατάσκοποι. Ο λόγος για τους επικεφαλής του προπονητικού τιμ της Skoda Ξάνθης, προσεχούς αντιπάλου της ΑΕΛ στο Κύπελλο Ελλάδος στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Εκμεταλλευόμενοι το διάλειμμα του πρωταθλήματος της Super League για τους αγώνες της Εθνικής, ο προπονητής της Ξάνθης Ράζβαν Λουτσέσκου, ο τιμ μάνατζερ Γιώργος Καζναφέρης αλλά και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου κάθισαν στα επίσημα του ARENA και παρακολούθησαν δια ζώσης τους παίκτες της ΑΕΛ στο πλαίσιο του scouting για τον επερχόμενο αγώνα του Κυπέλλου, στον οποίο οι «Ακρίτες» θέλουν μόνο τη νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση, αφού στην 1η αγωνιστική ηττήθηκαν στην έδρα τους με 0-1 από την ΑΕΚ.