Έχοντας παρουσιάσει ένα πρόσωπο άκρως πετυχημένο στο χώρου του μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, έφτασε και η στιγμή της επίσημης παρουσίασης της μπασκετικής στο χώρο του Επιμελητηρίου Λάρισας όπου άπαντες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και παρακολούθησαν τις τοποθετήσεις ανθρώπων για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτής της ομάδας.

Οι “βυσσινί” που τρέχουν ένα σερί “6 στα 6” στο πρωτάθλημα δεν είναι μόνο πετυχημένοι αγωνιστικά, ενώ στο μέλλον κάνοντας συντονισμένες προσπάθειες έχουν ως στόχο την Α1 σε πλάνο πενταετίας.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις:

Νίκος Κυριακού(πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ): «Ως πρόεδρος του φίλαθλου σωματείου της ΑΕΛ και εκ μέρους του Δ.Σ. θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους είναι εδώ σήμερα. Θέλω να χαιρετήσω αυτή την προσπάθεια, γιατί πιστεύω ότι πραγματικά της αξίζει να πετύχει. Να ευχηθώ σε αυτό το ωραίο τιμ που έχει δημιουργηθεί, μια χρονιά με πολλές επιτυχίες».

Δημήτρης Μίχος(γενικός αρχηγός): «Ασχολούμαι από πέρυσι με την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ και σήμερα θα προσπαθήσουμε να μοιραστούμε μαζί σας όλα όσα έχουν να κάνουν με την ομάδα μας. Θα ξεκινήσουμε από τα δυνατά σημεία της ομάδας μας και ξεκινάμε με τα τμήματα υποδομής, έχουμε 160 αθλητές και όπως είναι γνωστό ο αθλητισμός από μικρή ηλικία είναι το σημαντικότερο. Η ομάδα μας συνεργάζεται με καταξιωμένους επιστήμονες. Γι’ αυτά τα τμήματα υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Βαγιόπουλος που είναι καταξιωμένος στο χώρο. Αναφορικά με την ανδρική ομάδα, 9 στους 13 είναι Λαρισαίοι. Όλοι οι αθλητές μας έχουν μέλλον γιατί είναι νέοι, όπως και ο τεχνικός που είναι μαζί μας 6 χρόνια. Προσπαθούμε να δώσουμε τα πάντα στους παίκτες μας! Απλώνουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που φτάνουμε. Έχουμε αύξηση των χορηγών φέτος. Πέρυσι καταφέραμε και βγήκαμε πρωταθλητές και όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα προσπαθεί καθημερινά. Όλοι τώρα προσπαθούμε με την ομάδα, ευτυχώς μαθαίνουμε γρήγορα. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η εδραίωση στην κατηγορία, αν και οι παίκτες μας δείχνουν να θέλουν και το κάτι παραπάνω. Μεγάλος στόχος 5ετίας είναι η άνοδος στην Α1, αλλά να πάμε βήμα – βήμα».

Γιώργος Νάκας(μέλος Διοικούσας Επιτροπής): «Με μια σύντομη αναδρομή να πω δύο λόγια για το τμήμα. Το τμήμα μπάσκετ της ΑΕΛ ιδρύθηκε το 1993, μέσα στην 10ετια που ακολούθησε, ανέβηκε στη Γ’ Εθνική, ενώ βρέθηκε μια ανάσα από την Β’ Εθνική. Το 2006 έγινε η πρώτη συνένωση της ΑΕΛ με τον ΓΣΛ και για τρεις περιόδους η ΑΕΛ ΓΣ όπως ονοματίστηκε πάλεψε στο ανώτατο επίπεδο. Το καλοκαίρι του 2009 η ομάδα υποβιβάστηκε και η ομάδα την επόμενη σεζόν δεν αγωνίστηκε πουθενά. Στη συνέχεια το Δ.Σ. αποφάσισε να παίξει στην Α2 ΕΣΚΑΘ, με νέα παιδιά μέσα από πολύ δυσκολίες. Η ΑΕΛ σε τρία χρόνια είχε δύο ανόδους και έφτασε στη Γ’ Εθνική. Έγινε ένα 5ετες πλάνο που πέτυχε στο απόλυτο συν το βήμα παραπάνω στη Β’ Εθνική. Δημιουργήθηκε μια σταθερή ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Τώρα προχωρούμε στο δεύτερο στάδιο του πλάνου μας. Όλοι συνεργαζόμαστε για έναν κοινό στόχο. Δεν υπάρχει πρόεδρος – αντιπρόεδρος. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους εσάς». Στη συνέχεια αναφέρθηκαν ονομαστικά τα άτομα που είναι στην Διοικούσα επιτροπή και βοηθούν καθημερινά την ομάδα καθώς και οι χορηγοί της ομάδας.

Αβράαμ Παπαδόπουλος(προπονητής): «Δεν είμαι μόνος μου, έχω συνεργάτες που βοηθάν πολύ, ο Αποστόλης Τριανταφύλλου και ο γυμναστής Χρήστος Χαλίτσιος. Ξεκινήσαμε πριν 6 χρόνια, μοιραζόμενοι ένα όραμα. Το όραμα ήταν να πάμε την ΑΕΛ όσο ψηλότερα γίνεται. Οι στόχοι είναι να προχωράμε συνέχεια και να έχουμε ανοδική πορεία. Θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο και τώρα όσο δύσκολος και να είναι. Νιώθω μεγάλη τιμή και ευθύνη. Είμαι σίγουρος πως το όραμα μας θα γίνει πράξη στο τέλος…».

Δημήτρης Κονδυλόπουλος(αρχηγός της ομάδας): «Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πως είμαι από τις Ακαδημίες. Δουλεύουμε με τον ίδιο στόχο συνέχεια. Έχουμε κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι, θα προσπαθούμε κάθε μέρα στην προπόνηση για το καλύτερο. Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο στο γήπεδο, χρειαζόμαστε την στήριξή σας».

larissasportnews.gr