Με την Βόρεια Ιρλανδία αναμετράται η Εθνική ομάδα στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2016 απόψε (21:45, ΕΡΤ, ΟΤΕ TV). Η γαλανόλευκη θα κυνηγήσει στο Μπέλφαστ το πρώτο της τρίποντο απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία ως τώρα και θυμίζουμε πως είχε νικήσει στο ματς του πρώτου γύρου με 2-0 στο Φάληρο.

Στην προπόνηση ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας, δούλεψε στην τακτική χωρίς να φανερώσει τις προθέσεις του για την ενδεκάδα, κάτι άλλωστε που έκανε και τις προηγούμενες φορές πριν τα παιχνίδια, θέλοντας να έχει στην... τσίτα όλους τους παίκτες του. Αυτή τη λογική δεν σκέφτεται να την αλλάξει. Πάντως, για τα περισσότερα πρόσωπα φαίνεται πως έχει αποφασίσει. Στο τέρμα θα είναι ο Καρνέζης και στα δυο άκρα της άμυνας οι Τοροσίδης (δεξιά) και Χολέμπας (αριστερά). Όσο για τον παρτενέρ του Παπασταθόπουλου, θα είναι ο Μόρας, μιας και ο Μανωλάς έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού. Οι Τζιόλης και Σάμαρης αναμένεται να αποτελέσουν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, ο Φορτούνης σε πιο ελεύθερο και δημιουργικό ρόλο, με τον Κονέ στο ένα «φτερό» και στο άλλο θα ξεκινήσει ένας εκ των Αραβίδη και Καρέλη. Όσο για την επίθεση, θα ξεκινήσει ο Μήτρογλου. Δεν πρέπει να αποκλείεται και κάποια άλλη διαφοροποιήση, απλά αυτό διαφαίνεται την δεδομένη χρονική στιγμή.

Ψάχνει ξένο προπονητή η ΕΠΟ

Η αναζήτηση του διαδόχου του Σέρχιο Μαρκαριάν παρά τον αποψινό αγώνα συνεχίζεται για την Εθνική μας μετά και το ναυάγιο με τον Μπερντ Σούστερ, με το όνομα του Τόμας Σάαφ να βρίσκεται ψηλά στη λίστα της ΕΠΟ. Ο άλλοτε προπονητής της Βέρντερ Βρέμης και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο οποίος έχει προταθεί από τον προηγούμενο μήνα στην ΕΠΟ, βρίσκεται εκ νέου στο κάδρο, αφού ο Γιώργος Γκιρτζίκης φαίνεται πως θέλει να φέρει Γερμανό κόουτς στην γαλανόλευκη. Ο 54χρονος βέβαια δεν είναι ο μοναδικός που βρίσκεται στο μυαλό του ισχυρού άνδρα της Ομοσπονδίας, αφού θυμίζουμε πως έχουν γίνει ραντεβού και με άλλους προπονητές, προκειμένου να αναλάβουν την Εθνική, ενώ ακούγονται τα ονόματα των Χουάντε Ράμος και Πάουλο Μπέντο.