Το 0-3 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στην ΑΕΛ, με τη ρεβάνς της Τρίπολης να αποτελεί πριν τη σέντρα τυπική διαδικασία για τις δύο ομάδες. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος, είχε και την ουσία και με το ίδιο σκορ (3-0) προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ουσιαστικός ο Αστέρας και 2-0

Η ρεβάνς της Τρίπολης μεταξύ Αστέρα και ΑΕΛ αποτελούσε εξ' αρχής τυπική διαδικασία, όμως το ματς είχε ρυθμό φάσεις και δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες είχαν φάσεις εκατέρωθεν, αλλά οι Αρκάδες την ουσία για να βρουν δίχτυα δύο φορές.

Το σουτ του Κρητικού, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος, στο 6' ήταν η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να απαντούν με το πλασέ-άουτ του Παπαδόπουλου στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Στην επόμενη φάση οι παίκτες του Βεργέτη άνοιξαν και το σκορ στο 13', αφού ο νεοαποκτηθείς Στανισάβλιεβιτς, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του συλλόγου της Τρίοπολης, δέχτηκε ωραία μπαλιά, έκανε άψογο κοντρόλ, απέφυγε τον Κοντοχρήστο και με εξαιρετικό τελείωμα σημείωσε και το πρώτο του τέρμα με τα κιτρινομπλέ.

Οι «βυσσινί» λίγο έλειψε να απαντήσουν άμεσα και να ισοφαρίσουν στο 14', όταν ο Ροβίθης βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά πλάσαρε άουτ από αριστερά. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, ο Αστέρας είχε την ουσία και έτσι ήρθε το δεύτερο τέρμα στο 28'.

Ο Μούκαμ είχε πολύ χώρο από αριστερά, τον εκμεταλλεύτηκε, μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα, με τον Χαμντανί να κάνει το πλασέ στην κίνηση για να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και μέχρι την ανάπαυλα, ο ρυθμός έπεσε, η ΑΕΛ έβγαινε δειλά-δειλά στην επίθεση χωρίς να απειλήσει, ενώ ο Αστέρας είχε τον έλεγχο του αγώνα και το 2-0 υπέρ του.

Τα ηνία ο Αστέρας, το... κερασάκι ο Μάσα

Στην επανάληψη η αναμέτρηση δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου μέρους, αν και... επανήλθε με την εξέλιξη αυτής, ωστόσο ευκαιρίες υπήρχαν, ο Αστέρας είχε τα ηνία, ενώ είχαμε ένα ακόμη τέρμα. Το σουτ του Παπαδόπουλου στο 56' πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καβουσάκη, ενώ ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε αυτό του Μπουντόπουλου στο 61'.

Αυτή ήταν και η μοναδική φάση των Θεσσαλών στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το τρίτο γκολ. Άλλο ένα σουτ από τον Μούκαμ στην κίνηση πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καβουσάκη στο 65', με τον γκολκίπερ της ΑΕΛ να αποκρούει αυτό του Τσοκάνη τρία λεπτά αργότερα, όπως και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάσα από αριστερά στο 80'.

Τελικά, ο Αργεντινός τα κατάφερε στο 85', με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ σκόραρε και έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 και ο Αστέρας να πάρει εύκολα την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γιαννούλης (78' Παντελιάδης), Χαμντανί, Τορμένα, Στανισάβλιεβιτς (57' Μάσα), Μούκαμ, Τσοκάνης, Παπαδόπουλος (70' Γκρόσιος).

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Kαβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (61' Χάμος), Κρητικός, Μαρουκάκης (73' Κάπος), Μπουντόπουλος (61' Χοτζάλι), Ροβίθης.

Με πληροφορίες από gazzetta.gr