Ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με τη περιβαλλοντική ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου και τη Skiathos Mounten Bikes διοργάνωσε χθες, Κυριακή με επιτυχία τον 4ο Ημιμαραθώνιο αγώνα ορεινού τρεξίματος (21.5χλμ) με την επωνυμία «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη». Εκτός των υπολοίπων δρομέων, το παρόν στον 4ο Ημιμαραθώνιο Σκιάθου έδωσε και η Λαρισαία Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά.

Φέτος σημειώθηκε διπλάσια η συμμέτοχη σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι αθλητές προέρχονταν και από τη Σκιάθο, αλλά και από άλλα μέρη της χώρας.

Η διαδρομή των 21.5 χλμ στην καταπράσινη Σκιάθο περνούσε από όμορφα δάση και σημαντικά ιστορικά μνημεία. Τρέχοντας στα μονοπάτια οι δρομείς επανέφεραν στη μνήμη τους τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που με μοναδικό τρόπο εξυμνούν την φυσική ομορφιά αυτού του νησιού.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης μπροστά από το Μπούρτζι. Τα πρώτα 2 χλμ. ήταν άσφαλτος μέχρι το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στο εξωκλήσι του Αγ.Αντωνίου και από εκεί επόμενος σταθμός ήταν το Παλαιό Μοναστήρι της Παναγιάς της Κεχριάς . Στο εν λόγω σημείο ήταν και ο πρώτος σταθμός, όπου οι δρομείς δροσίστηκαν με τα ισοτονικά ροφήματα για να συνεχίσουν τη διαδρομή.

Ακολούθησε μονοπάτι 1.5 περίπου χλμ μέσα σε πλατανόδασος που οδηγούσε στο ύψος της θάλασσας στην αμμουδιά της Κεχριάς στην βόρεια πλευρά του νησιού. Από κει οι δρομείς έτρεξαν σε χωματόδρομο κι επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης. Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν μονοπάτι 75%, χώμα 15% και 10% άσφαλτος.

Σκοπός του αγώνα πέρα από το αυτονόητο της θετικής επίδρασης του αθλητισμού στην υγεία ήταν να αναδειχθεί η ανάγκη που έχει το νησί της Σκιάθου για μια Αειφόρο Ανάπτυξη η οποία θα σέβεται τον πολιτισμό, τον άνθρωπο και τους φυσικούς πόρους του νησιού.

e-thessalia