Μετά την ενόχληση που εξέφρασε μερίδα των οπαδών της ΑΕΛ λόγω της επιλογής του γιατρού της ομάδας Δημήτρη Καραμπάτσα να παραστεί την Τετάρτη στο "Καραϊσκάκη" και να δει από κοντά τον αγώνα Ολυμπιακός-Άρσεναλ φορώντας κασκόλ των γηπεδούχων, ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε δήλωση γνωστοποιώντας - χωρίς να το αναφέρει ρητά - πως ο γιατρός δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. 

Ο ίδιος απάντησε στα όσα τον κατηγορούν μιλώντας στο "Ok Radio", εκφράζοντας τη γνώμη του πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό και πως στο γήπεδο βρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης του γιατρού της Άρσεναλ, με τον οποίο είναι φίλοι από παλιά.

"Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ασχολούμαι πολλά χρόνια με την ιατρική και έχω θητεύσει σε διάφορες ομάδες, σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ήμουν καλεσμένος στο Καραϊσκάκη από τον γιατρό της Άρσεναλ, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε πριν από 15 χρόνια στο Σικάγο. Από τότε διατηρούμε εξαιρετική σχέση, είναι προσωπικός μου φίλος. Με πήρε τηλέφωνο, μου είπε ότι είναι στην Αθήνα και ότι θα χαιρόταν να με συναντούσε. Είχε την ευγενή καλοσύνη να μας φιλοξενήσει και είδαμε το ματς παρέα με άλλους φίλους που βρίσκονταν εκεί. Βρέθηκα εκεί λοιπόν κατόπιν προσκλήσεως του γιατρού της Άρσεναλ. Ποιο είναι το πρόβλημα; Έχω πάει σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης. Το κασκόλ είναι διπλό. Πριν από κάθε ματς μοιράζονται τέτοια κασκόλ, πάνω στα οποία αναγράφονται οι δύο ομάδες και η ημερομηνία του αγώνα. Έχω πάνω από 100 κασκόλ στη συλλογή μου", ήταν τα λόγια του Δημήτρη Καραμπάτσα.