Έναν πρώην παίκτη της εξόφλησε σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΛ. Ο λόγος για τον Ισπανό Περίκο που αγωνίστηκε το μισό της περασμένης σεζόν στη Λάρισα και η διοίκηση Πλεξίδα του άφησε οφειλές μετά την αποχώρησή του. 

Με ανακοίνωσή της η ΑΕΛ εξηγεί πως μέχρι την Παρασκευή έχει δαπανήσει το ποσό των 154.471,65 ευρώ με στόχο τις οφειλές σε παίκτες που άφησε η διοίκηση Πλεξίδα, προσθέτοντας πως τους έχει εξοφλήσει όλους πλέον. 

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ σήμερα, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ισπανία, εξόφλησε τις μετρητοίς τον τελευταίο ποδοσφαιριστή επί εποχής Πλεξίδα που είχε προσφύγει στις αρμόδιες επιτροπές για να εισπράξει τα οφειλόμενα σε αυτόν χρήματα. Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν 11.305,16 ευρώ, όσα ακριβώς επιδίκασε στον ποδοσφαιριστή Pedro Jose Pijnazo Arias (Perico) η Eπιτροπή Eπιλύσεως Oικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Ως γνωστόν, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε καταγγείλει εις βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛ και του Βαγγέλη Πλεξίδα διάφορες αξιόποινες πράξεις και ζητούσε πολύ μεγαλύτερο ποσό, αλλά τελικώς του επιδικάστηκε το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο η νέα ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΛ, για να μην υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα με την αδειοδότηση του Μαρτίου, αλλά και την άμεση αφαίρεση σε πρώτη φάση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα λόγω της επιτήρησης, τον εξόφλησε εμπροθέσμως.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως, η ΠΑΕ ΑΕΛ στον φάκελο, τον οποίο θα καταθέσει την Δευτέρα ο ορκωτός λογιστής της στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, θα έχει εξοφλημένους όλους τους ποδοσφαιριστές επί εποχής Πλεξίδα, οι οποίοι είχαν απαιτήσεις από τον Βαγγέλη Πλεξίδα και τη LA FARM και είναι οι εξής:

  • Pedro Jose Pijnazo Arias (Perico) 11.305,16 ευρώ,βάσει της υπ’ αριθμ. 707/2015 απόφασης της Eπιτροπής Eπιλύσεως Oικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.
  • Κουρτεσιώτης Κωνσταντίνος 10.711,035 ευρώ, βάσει της υπ’ αριθμόν 676/2015 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ε.Π.Ο.
  • Αποστολίδης Εμμανουήλ 11.817,05 ευρώ, βάσει της υπ’ αριθμόν 680/2015 απόφασης απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ε.Π.Ο.
  • Μελισσάς Πασχάλης 23.000 ευρώ βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού
  • Κοντοδήμος Δημήτριος 10.000 ευρώ βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού
  • Μουλόπουλος Αθανάσιος 16.336 ευρώ βάσει της προσφυγής του
  • Σταθάκης Σταύρος 5.017,41 ευρώ για εξόφληση βάσει προσφυγής
  • Milan Bojovic 11.200 ευρώ (10.000 ως οφειλή προς αυτόν και 1200 για το πρόστιμο, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα)
  • Λύρας Γεώργιος 1.000 ευρώ σε εξόφληση οφειλής
  • Παμλίδης Γεώργιος 1.500 ευρώ σε εξόφληση οφειλής.

Δηλαδή για την εξόφληση των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν αγωνίζονται φέτος στην ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά αγωνίστηκαν στην ΠΑΕ ΑΕΛ επί εποχής Πλεξίδα, κατέβαλε το ποσό των 101.886,65 ευρώ.

Εκτός, όμως, των ποδοσφαιριστών, η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει εξοφλήσει μέχρι τώρα και τις εξής υποχρεώσεις του Πλεξίδα: πρόστιμα για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων στο προπονητικό κέντρο των Δένδρων 19.065 ευρώ, ενοίκια 5.000 ευρώ, αμοιβή συμβολαιογράφου υποχρεώσεως Πλεξίδα 10.900 ευρώ, Αλκαζάρ 6.500 ευρώ, 1.120 ευρώ στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας «Σπύρος Λούης».

Εκτός αυτών των υποχρεώσεων, για άλλες υποχρεώσεις που υπήρχαν πριν αγοράσει η νέα ιδιοκτησία το πακέτο των μετοχών για δικηγόρους στην Ελβετία για την αντιμετώπιση της αποφάσεως που εκδόθηκε για τον ποδοσφαιριστή Salim Toama, κατεβλήθη το ποσό των 10.000 ευρώ (η τελική απόφαση εκκρεμεί).

Η ΠΑΕ ΑΕΛ, ως είναι αυτονόητο, έχει εξοφλήσει μέχρι 31/12/2015 όλους τους ποδοσφαιριστές, όλους τους προπονητές, όλους τους υπαλλήλους και γενικά όλους, όσους απασχολούνται σε αυτήν, και έχει από όλους με το γνήσιο της υπογραφής τους εξοφλητικές αποδείξεις, αλλά και τα extre των τραπεζών που αποδεικνύουν την εξόφληση.

Συνολικά το ποσό μετρητών που έχει πληρώσει η ΠΑΕ ΑΕΛ για υποχρεώσεις που βάρυναν την προηγούμενη ιδιοκτησία της LA FARM και του Βαγγέλη πλεξίδα, είναι μέχρι σήμερα 154.471,65 ευρώ.