Το απόλυτο των νικών έχει σημειώσει μέχρι σήμερα στη Football League η ΑΕΛ παραμένοντας από την πρώτη αγωνιστική μόνη πρώτη στην βαθμολογία. Στη θέση αυτή θέλει να παραμείνει και μετά το βράδυ του Σαββάτου, αλλά για να το πράξει θα πρέπει να κερδίσει μέσα σε μία δύσκολη έδρα, τη δυσκολότερη που κλήθηκε να αγωνιστεί φέτος μέχρι στιγμής. 

Αντίπαλος ο ισχυρός Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος πέρυσι άφησε την ΑΕΛ 4η, με τον ίδιο να καταλαμβάνει την 3η θέση στα play off. Μπορεί η ομάδα της Αθήνας να μην ξεκίνησε καλά τη χρονιά, αλλά παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη και στο στρατόπεδο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» είναι πεπεισμένοι πως μπορούν να κερδίσουν την ΑΕΛ και να μπουν σε τροχιά ανόδου. Απώλεια ο Φαρινόλα, καθώς ο Ελληνοβραζιλιάνος επιθετικός αντίκρισε δύο φορές την κίτρινη κάρτα την τελευταία αγωνιστική, με συνέπεια να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα του Σαββάτου.

Στο «βυσσινί» στρατόπεδο επικρατεί ηρεμία και αισιοδοξία. Η ΑΕΛ αφήνει πίσω της την εντυπωσιακή ανατροπή στις καθυστερήσεις κόντρα στον Εργοτέλη, αλλά και το… ευτράπελο με τους τραυματιοφορείς που μετέφεραν τον Κούρτη εκτός γηπέδου, γεγονός που πήρε τεράστιες διαστάσεις, και θέλει να συγκεντρωθεί στον αγώνα του Σαββάτου. Ο Ράτκο Ντόστανιτς κρατά σε εγρήγορση το σύνολο του ρόστερ, γι’ αυτό και την περασμένη Δευτέρα διεξήχθη φιλικό στο οποίο αγωνίστηκαν όσοι δεν πήραν χρόνο συμμετοχής κόντρα στον Εργοτέλη.

Όσον αφορά στις απουσίες, δεν θα ταξιδέψει στην Αθήνα ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, λόγω του γνωστού πια προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί, ενώ εκτός αποστολής έμεινε την τελευταία στιγμή και ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, λόγω ενοχλήσεων. Το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΛ εκφράζει πάντως την αισιοδοξία πως αμφότεροι θα είναι έτοιμοι για το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.

Ο σημερινός αγώνας στη Ριζούπολη θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά από τον OTE TV στις 6 μμ, συνεπώς οι φίλαθλοι της ΑΕΛ στη Λάρισα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της ομάδας.

Η "βυσσινί" αποστολή:

Καβουσάκης, Ξενοδόχοβ, Νικολακάκης, Μασούρας, Κομεσίδης, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Κοντοχρήστος, Αναστασόπουλος, Ροβίθης, Ναγιάρ, Μπανούσης, Ουρτάδο, Πάτο, Χοτζάλι, Μπουντόπουλος, Καπός, Μαρουκάκης και Μπόγιοβιτς.