Στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού υποτάχθηκε ο Τύρναβος που γνώρισε την ήττα με 3-0 στο Αλκαζάρ, στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας.

Με δεδομένη την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, το ενδιαφέρον στο Αλκαζάρ αφορούσε αποκλειστικά μέχρι πιο σημείο μπορεί να προβληματίσει τον Ολυμπιακό ο Τύρναβος.

Ο Χαραλαμπίδης χρησιμοποίησε τους περισσότερους από τους βασικούς παίκτες του και οι γηπεδούχοι είχαν ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό στο γήπεδο: αρχικά να αμυνθούν όσο καλύτερα γίνεται και δευτερευόντως να ψάξουν για κάποια κόντρα.

Ωστόσο μόλις στο 3' τα σχέδια τους χάλασε ο Μπενίτες, ο οποίος μπήκε στην περιοχή σαν... ταύρος και αφού πέρασε 4 αντιπάλους πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Πρίφτη βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος (ξεκινώντας από οριακή θέση οφσάιντ πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή) διπλασίασε τα τέρματα του -και φυσικά αυτά των Πειραιωτών- στο 26ο λεπτό, με το 0-2 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Το πρόβλημα του Τύρναβου ήταν πως δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του και σαν αποτέλεσμα βρισκόταν συνεχώς σε παθητική στάση. Με την είσοδο των Μιλουτίνοβιτς και Σολφερίνο από το ξεκίνημα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι κάπως ζωντάνεψαν στην επιθετικά, έστω και αν οι προσπάθειες του Βόσνιου εκτός περιοχής δεν βρήκαν στόχο. Ο Παπασάββας στο 57' είχε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, ωστόσο ο Μέγκιερι έδειξε να βρίσκεται σε ετοιμότητα και έσωσε την εστία του.

Το παιχνίδι ήταν ανοικτό, ο Τύρναβος πιο τολμηρός σε σχέση με το πρώτο μέρος, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς έστω και χωρίς να εντυπωσιάζει. Στο 84' ο Μιλιβόγεβιτς (πρώτο παιχνίδι του Σέρβου μετά από απουσία 1,5 μήνα εξαιτίας τραυματισμού) έγραψε το 0-3 από ασίστ του Ντουρμάζ, ενώ ο Μέγκιερι δύο λεπτά αργότερα έπεσε σωτήρια στα πόδια του Αλεξίου.

Τύρναβος (Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Στεργιανός, Καραμανλής, Κισκαμπάνης, Χαλούλος, Ντατίδης (46' Μιλουτίνοβιτς), Ιβανίδης, Γεωργίου, Παπασάββας, Ποκόνγκ, Ότα (46' Σολφερίνο).

Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγκιερι, Σαλίνο, Βούρος, Σιόβας, Γιαννούλης, Πελέ (63' Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Γκαζαριάν (72' Μιλιβόγεβιτς), Ντουρμάζ, Μπενίτες (62' Ολαϊτάν), Διαμαντάκος.