Ένας αγώνας χωρίς μεγάλες φάσεις που έδειχνε να βαδίζει στην πρώτη απώλεια της ΑΕΛ στη σεζόν επιφύλασσε εντυπωσιακό φινάλε λίγα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα!

Η ΑΕΛ κατάφερε στο 95' να ανατρέψει το 0-1 που κρατούσε ο Εργοτέλης από το 35' νικώντας με 2-1 και παραμένοντας η μόνη ομάδα με τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες. 

"Χρυσός" σκόρερ ο Ματθαίος Μαρουκάκης στο 95' έπειτα από λάθος του καλού στη διάρκεια του αγώνα Αθανασίου, γκολ που έδωσε στην ΑΕΛ τους πολύτιμους 3 βαθμούς κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο, τη στιγμή που φαινόταν πως δεν θα έπαιρνε ούτε έναν.

Στον αγώνα ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά φέτος ο Μίλαν Μπόγιοβιτς με τον πρώτο σκόρερ Μαρουκάκη να περνά αλλαγή στο β' μέρος.

"Σοκ" στο πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΛ έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει σπουδαίες ευκαιρίες στην εστία του Εργοτέλη. Μέχρι το 30' η ΑΕΛ γέμισε την περιοχή των Κρητικών απειλώντας κυρίως με ψηλές μπαλιές, τις οποίες μπλόκαρε ο Αθανασίου χωρίς πρόβλημα. 

Στο 29' μάλιστα οι "βυσσινί" ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Πάτο, αλλά ο διαιτητής έδωσε εντολή το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Εργοτέλης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, παγώνοντας το ARENA. Στο 35ο λεπτό ο Μπουρσέλης βρήκε δίχτυα κάνοντας το 0-1 για τους Κρητικούς. 

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η ΑΕΛ έχασε κάποιες ευκαιρίες, με το σουτ του Μπουντόπουλου που έδιωξε με γροθιές ο Αθανασίου να ξεχωρίζει. Λίγο αργότερα ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε εκ νέου πέναλτι με τον διαιτητή να του δείχνει κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Χωρίς ρυθμό και ευκαιρίες το β' ημίχρονο

To β' μέρος ξεκίνησε δυνατά για τους παίκτες της ΑΕΛ, με τον Λαμπρόπουλο και τον Πάτο στο 47' και το 49' αντίστοιχα να βρίσκονται σε καλή θέση, αλλά χωρίς κάποιος από τους δύο να μπορέσει να ισοφαρίσει.

Με τον ρυθμό στο παιχνίδι να πέφτει και τους παίκτες και των δύο ομάδων να γεμίζουν το μπλοκάκι του ρέφερι με κίτρινες κάρτες, ο Ράτκο Ντόστανιτς αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα τον Ματθαίο Μαρουκάκη, ο οποίος πλαισίωσε τον Μπόγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ωστόσο, η ΑΕΛ και πάλι δεν μπόρεσε να απειλήσει όπως έκανε στα προηγούμενα εντός έδρας ματς με συνέπεια ο αγώνας να κυλίσει μέχρι το 85' χωρίς σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. 

"Λύτρωση" πριν την εκπνοή

Μετά από ένα κόρνερ στο 87' ο Ναγιάρ βρήκε δίχτυα και έφερε τον αγώνα στα ίσα. Ο Αργεντινός που επέστρεψε από τραυματισμό σημείωσε γκολ έπειτα από την όμορφη εκτέλεση κόρνερ του Ουρτάδο. 

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον συνήθη ύποπτο Ματθαίο Μαρουκάκη, ο οποίος με γκολ στο 95 έκανε την ανατροπή χαρίζοντας στην ΑΕΛ μία υπερπολύτιμη νίκη με 2-1!

Παρών στις εξέδρες του ARENA και ο τραυματίας Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος αναμένεται να μείνει για λίγες ακόμα μέρες εκτός δράσης. 

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος, Πάτο, Μπουντόπουλος, Μπόγιοβιτς.

Εργοτέλης (Γιάσμινκο Βέλιτς): Αθανασίου, Γιαλούσης, Άλα, Αυγενικού, Μπουρσέλης, Κούτρης, Στεφάνοβιτς, Γρομητσάρης, Παμλίδης, Δωματάς, Κυριακόπουλος.