Μόνον άσχημες αναμνήσεις έχει από το πέρασμα του από την ΑΕΛ, ο Δημήτρης Σουάνης. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής από την Χαλκιδική, μίλησε στο dailygoal για το τρόπο που του φέρθηκαν στην ΑΕΛ καθώς και το πως ανέκτησε την χαμένη του αγωνιστική ταυτότητα στο Απόλλωνα.

– Λίγα λόγια για την φετινή σου εμπειρία στην Football League… 

«Όπως πάντα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. ΑΕΚ και Ηρακλής δίκαια έκαναν το 1-2. Μεγάλη επιτυχία για τον Απόλλωνα η τρίτη θέση, που μακάρι πάντως να μας δώσει το κάτι παραπάνω!»

– Πιστεύεις ότι το πρωτάθλημα της Football League είναι καλύτερο με 28 ομάδες και δύο ομίλους ή με 16 ομάδες στα πρότυπα της Σούπερ Λιγκ; 

«Ένας όμιλος είναι καλύτερος φυσικά και πιο ανταγωνιστικός. Δεν γίνετε πάντα να σκεφτόμαστε να βολέψουμε τους πάντες στην Ελλάδα. Αν δεν αντέχεις, πέφτεις. Αν μπορείς να αντεπεξέλθεις παίρνεις την θέση αυτού που δεν άντεξε. Όχι άλλες, μεσοβέζικες λύσεις».

– Όταν έφυγες από την ΑΕΛ στα μέσα της χρονιάς και πήγες στον Απόλλωνα, φάνηκε σαν να αναγεννήθηκες. Πού οφείλεται, κατά την άποψη σου, αυτό; 

«Φυσικά, στο γεγονός ότι όλοι με εμπιστεύτηκαν εκεί. Από τους ανθρώπους του Απόλλωνα και τον Κοτταρά που με πήρε τηλέφωνο αμέσως μόλις έμεινα ελεύθερος στις 30 Ιανουαρίου, τους συμπαίκτες μου που ξέρανε τι μπορώ να κάνω μέσα στο γήπεδο και περίμεναν από να τους βοηθήσει, μέχρι και τον προπονητή μου (σ.σ. Αλέκο Βοσνιάδη) που με χειρίστηκε τέλεια. Ούτε με φόρτωσε με παιχνίδια, ούτε με έκαψε με λίγα λεπτά. Πάντα όπου και όταν χρειαζόταν για να κερδίσει η ομάδα! Αυτό που μου έδωσε μεγάλη δύναμη και αυτοπεποίθηση είναι το γεγονός πως ο Απόλλωνας με βοήθησε περισσότερο απ΄ όσο εγώ».

– Θέλω να μας αποκαλύψεις γιατί ξέσπασες σε λυγμούς μετά το γκολ που πέτυχες απέναντι στα Χανιά… 

«Ο Απόλλωνας μου έδωσε το κίνητρο, με έκανε να ανακτήσω την αυτοπεποίθηση που έχασα μετά τα όσα μου συνέβησαν στην ΑΕΛ. Μου φέρθηκαν άσχημα, ένοιωθα ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Εκείνο το τηλεφώνημα από τους ανθρώπους του Απόλλωνα όμως με έφτιαξε. Στο πρώτο μου γκολ στα Χανιά, ένοιωσα ότι υπήρχα μετά από ένα δύσκολο επτάμηνο στην ΑΕΛ».